Választás 2022

MKKP: Maffiaszerű módszerekkel akarták csőbe húzni a kutyapártos jelölteket fideszesek

rtl.hurtl.hu

2022. március 2. 17:28

Az ajánlásgyűjtés során számos jelöltjük kapott „nagyon furcsa felajánlásokat sokszor ismeretlen emberektől”. Állításuk szerint a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom is érintett. Feljelentést tesznek.

„Maffiaszerű módszerekkel akarták csőbe húzni a kutyapártos jelölteket fideszesek, sokszor halott emberek ajánlásaival” – írja a Kutyapárt a honlapján.

Mint írják, „időben kapcsoltunk, és feltártuk, miként működik a Fidesz ajánlásmutyi-rendszere”. Hozzáteszik: mivel a halottak ajánlásai kapcsán a közokirat-hamisítás is felmerül, feljelentést tesznek, a választási irodákban pedig jelezték a történteket.

A Kutyapárt szerint az ajánlásgyűjtés során számos jelöltjük kapott „nagyon furcsa felajánlásokat sokszor ismeretlen emberektől”, hogy gyorsan tudnak sok ajánlást szerezni. Ők azonban gyanút fogtak, és arra kérték jelöltjeiket, hogy dokumentálják az eseteket, és a felajánlott ajánlásokat érvénytelenítsék.

Jól látszik: a Fidesz szándékosan jégre akarta vinni a kutyapártos jelölteket, hogy botrányt csináljon az MKKP ajánlásai körül. Ebből következtethető, hogy nyilvánvalóan nem érdeke egy sikeresen Parlamentbe jutó Kutyapárt a NER-nek

– írják.

Beszámolójukban választókerületek szerint összegzik a csalásra utaló eseteket. 

Jelöltjeiknél ismeretlenek jelentkeztek, üres íveket kértek az ajánlásgyűjtéshez. Volt, aki egy nap alatt 700 aláírást gyűjtött össze, ez kiugróan soknak számít. A hozott íveken sehol nem volt alul jelezve, ki gyűjtötte az aláírásokat, az aláírások sokszor ugyanolyanok voltak, volt ahol halott ember aláírása is szerepelt az íven.

Budapest 2. választókerületében például a jelöltjüktől húsz ívet kértek, visszavitték teleírva, ám a visszahozott ívek közé keveredett egy Gattyán-féle ív ugyanebből a körzetből. Az MKKP szerint ugyanazokkal a nevekkel, amiket az ő íveinkre is írtak. Minden kapott aláírást áthúztak.

Passzivistánkkal a Megoldás Mozgalom helyi jelöltje akart aláírásokat cserélgetni, tette mindezt a standunknál, elhajtottuk

– írja a párt. A 9. választókerületben a Megoldás Mozgalom jelöltje, Détári Lajos személyesen ment oda a pultjukhoz, és szeretett volna aláírásokat cserélgetni. Elküldték a beszámoló szerint. 

Debrecenben a Fidelitas akart segíteni a kétfarkúaknak a párt szerint. Hajdúszoboszlón pedig 700 aláírást húztak át, mint írják:

Felhívta a jelöltünket valaki, hogy segítene, másnap hozott 700 aláírást, köztük halott emberek aláírásával. Kérdésre megnevezett egy helyi fontos fideszest, hogy az küldte ide. Az összeset áthúztuk. A körzetben nem sikerült összegyűjtenünk az 500 aláírást, így itt nem lesz jelöltünk.

A párt beszámolója szerint 28 különböző körzetben kaptak gyanús megkereséseket. Választókerületekre lebontva itt nézheti meg, hogy hol mi történt. 

Nyitókép: MKKP / YouTube

 

#Választás 2022#mkkp#fidesz#gattyán györgy#ajánlás#megoldás mozgalom

Címlapról ajánljuk