Belföld

Sokan árulónak tartották Lukácsi Katalint, mert kiszivárgott a Márki-Zay Pétert bíráló levele

rtl.hurtl.hu

2022. május 23. 19:27

A Mindenki Magyarországa Mozgalom volt alelnöke szerint a volt kormányfőjelölt nem jó vezető, de nem egyedül hibás a választási kudarcért.

Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt mozgalma, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) egykori alelnöke, Lukácsi Katalin hétfőn az ATV Start műsorában beszélt arról a levélről, amelyben a hódmezővásárhelyi polgármestert jó és tisztességes embernek, de rossz vezetőnek nevezte. Lukácsi egyike volt az MMM azon tagjainak, akik nem támogatták, hogy a mozgalom párttá alakuljon Márki-Zay terveinek megfelelően.

Lukácsi sajnálatát fejezte ki a kiszivárgott levél miatt. Elmondása szerint kérlelte is az azt megjelentető újságírót, hogy ne hozza nyilvánosságra levelét, majd szólt Márki-Zaynak is, hogy számítson arra, hogy ez meg fog jelenni a sajtóban.

A volt alelnök hozzátette: a Márki-Zaytól a kampánypénzekkel való elszámolást követelő Kész Zoltán teljesen más oldalról közelíti meg a helyzetet. 

Ilyen belső kritikákat, tükröket normális és jó tartani egy szervezetben

– hangsúlyozta Lukácsi annak kapcsán, hogy többen árulással vádolták meg, miután nyilvánosságra került a levele.

Lukácsi „közös kudarcként” definiálja az április 3-ai választási vereséget. Szerinte már csak azért sem tekinthető a „baloldal bukásának” az eredmény, mert több jobboldali politikus is részt vett az összefogásban, Márki-Zay pedig nem tehető egy személyben felelőssé mindenért.

Nyitókép: Lukácsi Katalin – Fotó: Illyés Tibor / MTI

#Belföld#márki-zay péter#lukácsi katalin#mindenki magyarországa mozgalom#Választás 2022#ellenzék#kész zoltán

Címlapról ajánljuk