Belföld

Orbán Viktor az RTL-nek: Csak Szijjártó Péter döntése, hogy marad-e miniszter

rtl.hurtl.hu

2022. április 6. 16:27

Orbán Viktor az RTL Híradónak azt mondta, minél tovább szeretné fenntartani az árstoppal kapcsolatos intézkedéseket, addig, amíg a gazdasági helyzet megkívánja.

Nemzetközi sajtótájékoztatót hirdetett szerda délután kettőre Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorba. A kormányfőnek, aki a Fidesz-KDNP pártszövetség listáját vezetve újabb kétharmados parlamenti többséget szerzett a vasárnapi választáson, 2010 óta ez sorban a negyedik győzelmi sajtótájékoztatója. (A sajtótájékoztatóról szóló tudósításunkat itt olvashatja.)

A sajtótájékoztatón az RTL Híradója a benzin- és élelmiszerárstopról, a rezsicsökkentés fenntarthatóságáról, valamint az infláció letöréséről kérdezte a miniszterelnököt. Orbán elmondta, hogy minél tovább szeretné fenntartani az árstoppal kapcsolatos intézkedéseket, addig, amíg a gazdasági helyzet megkívánja.

Munkatársunk a külügyet ért orosz kémtámadásról is kérdezte, illetve arról, hogy Szijjártó Péter marad-e külügyminiszter. Ez utóbbira azt válaszolta Orbán, hogy az csak Szijjártó döntése lesz, marad-e a külügyi tárca élén. 

A magyar minisztériumokat pedig folyamatosan támadják kívülről, „és mi folyamatosan védekezünk, kegyelmet nem kérünk senkitől”. A külügyet ért kémtámadásról korábban így tudósított az RTL Híradója:

Nyitókép: Benko Vivien Cher/MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

#Belföld#orbán viktor#szíjjártó péter#árstop#infláció#hekkertámadás#kémkedés#külügyminisztérium

Címlapról ajánljuk