Belföld

Tízmillió forintot adott eddig az ellenzéknek Bige László

rtl.hurtl.hu

2022. február 8. 20:28

Márki-Zay Péter szerint sok olyan támogatójuk lehet, aki közel van a Fideszhez, de nem válogathatnak.

Bige László üzletember eddig nagyjából 10 millió forinttal támogatta az ellenzéket. Ezt Márki-Zay Péter, az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes Beszéd kedd esti műsorában ismerte el. Az RTL Híradójának tavaly novemberben még azt mondta Márki-Zay, hogy csak az előválasztási kampányára egymillió forintnál többet, de tíznél kevesebbet adott neki Bige László.

Az interjúban a kormányfőjelölt reagált a Bige László és Mészáros Lőrinc között kötött üzlet hírére. Márki-Zay szerint ez nem rendkívüli eset, hiszen Mészáros cége minden évben vásárol Bigétől műtrágyát. Az eset inkább azt bizonytja, hogy a Fidesz hazudik, amikor azt állítja Bigéről, hogy megkárosította a magyar gazdákat.

Hozzáttette, hogy beszélt Bige Lászlóval, aki azt mondta neki, hogy semmilyen közvetlen kapcsolat nincs közte és Mészáros között, de az üzletkötőik rendszeresen tárgyalnak egymással.

Arra a kérdésre, hogy nem vet-e esetleg rossz fényt az ellenzékre, hogy a támogatójuk Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cégekkel tárgyal, azt mondta: szerinte sok olyan támogatójuk van, akik közel állhatnak a Fideszhez, ők ebből a szempontból nem tudnak válogatni.

Nyitókép: Márki-Zay Péter / MTI

#Belföld#márki-zay péter#bige lászló#műtrágya#mészáros lőrinc

Címlapról ajánljuk