Belföld

24.hu: Mészáros Lőrinc érdekeltsége tízmilliárd forintért vásárolt műtrágyát Bige Lászlótól

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 8. 6:54

Korábban Nagy István agrárminiszter arról beszélt: az üzletember milliárdokkal károsította meg a gazdákat.

December és január során több tételben 10,5 milliárd forint értékű műtrágyát vett az Agrolink Zrt. készpénzes előrefizetéssel a Nitrogénművek Zrt.-től, írja a 24.hu. Ez előbbi cég Mészáros Lőrinc, az utóbbi pedig Bige László érdekeltségébe tartozik.

A lap emlékeztet: Bige korábban azt állította, hogy el akarják tőle venni műtrágyás birodalmát, és ez Orbán Viktor jóváhagyásával történik. Ezen felül pénzzel is támogatta Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelöltet.

Bige, aki most mégis a miniszterelnök bizalmasával üzletelt, évek óta a hatóságok célkeresztjében van. A versenyhivatal 11 milliárd forintra büntette kartellezés miatt, az ügyészség pedig hűtlen kezelés és vesztegetési pénz elfogadása miatt börtönt kért rá.

Nagy István agrárminiszter pedig arról beszélt, hogy Bige 36 milliárd forinttal károsította meg a magyar gazdatársadalmat.

Az Agrolink Zrt. a lapnak elismerte – konkrétumok nélkül –, hogy valóban vásároltak Bigééktől műtrágyát.  Nitrogénművek Zrt. azt válaszolta, hogy nem nyilatkozhatnak üzletfelekről.

Nyitókép: Bodnár Boglárka / MTI

#Belföld#bige lászló#mészáros lőrinc#műtrágya#nagy istván#vásárlás#üzletember

Címlapról ajánljuk