Belföld

Fiatalok akcióztak a kordonnal elzárt Miniszterelnökségnél Rogán kabinetfőnökének levajazott vizsgái miatt

rtl.hurtl.hu

2022. január 23. 13:13

Márki-Zay Péter ellenzéki kormányfő-jelölt mozgalmának ifjúsági csoportja szervezett tüntetést. 

„Bizonyítványt állítunk azoknak, akik vizsga helyett egy telefonhívással szereznek jegyet” – ezzel a felütéssel hirdette meg a Facebookon Márki-Zay Péter mozgalmának ifjúsági szervezete, a Minden Fiatal Magyarországa azt a tüntetést, amely vasárnap délután kezdődött a budai Szent György téren. Itt egy kordon állja el a tüntetők útját, amelyet tavaly november 26-án állították fel a téren keresztülhaladó Színház utcában, ami miatt a sajtó képviselői sem juthatnak a Miniszterelnökség épülete, Karmelita kolostor közelébe. Hivatalosan építkezési munkálatok miatt zárták el az utcát.

A Minden Fiatal Magyarországa demonstrációjának indoka a szervezők szerint Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterének kabinetfőnöke körüli botrány. Nagy Ádámról a 444 írta meg a Völner-ügy nyomozati anyagaira hivatkozva, hogy Schadl György, a végrehajtói kar letartóztatásban lévő volt elnöke elintézte számára a sikeres jogi egyetemi vizsgát Pécsen, méghozzá úgy, hogy Nagy Ádám ott sem volt a vizsgán.

„Egyetemisták tízezrei ülnek éjszakákon át a jegyzeteik felett ezekben a hetekben, hogy sikerrel vegyék a vizsgáikat. Tanulnak, hogy jó állásuk, tisztes megélhetésük legyen. Mert úgy gondolják, így lehet előre lépni. Tudással és szorgalommal. Ül egy fiatalember az Orbán-kormány legnagyobb hatalmú miniszterének szomszédságában. Jó fizetéssel, nagy irodával, titkársággal, szolgálati autóval. Nagy Ádámnak hívják. Kabinetfőnök és a miniszter gyermekének keresztapja.

Ő azonban nem vett részt az egyetemi vizsgáin, és mégis átment rajtuk. Nem kellett tanulnia, nem kellett tudás, se szorgalom, így is többre vitte, mint kortársainak többsége. Miért? Mert egy fideszes kiváltságos. Neki ez jár. Mert övé a világ. Övéké. A kiváltságosoké. Övék az ország.

– írták a demonstráció szervezői.

A tüntetéshez az ellenzéki pártok ifjúsági szervezetei is csatlakoztak.

Nyitókép: A Karmelita kolostor épülete a budavári Szent György téren 2021. január 12-én. – Fotó: Jászai Csaba / MTVA

#Belföld#rogán antal#nagy ádám#kordon#miniszterelnökség#márki-zay péter#mindenki magyarországa mozgalom

Címlapról ajánljuk