Belföld

Nyoma sincs az építkezésnek, amelyre hivatkozva körbekordonozták a Karmelita kolostort

rtl.hurtl.hu

2022. január 18. 10:56

Ott még néha lehetett kérdezni a politikusoktól, ám november végén lezárták a területet arra hivatkozva, hogy építési munkák kezdődnek.

Január 17-ig nyoma sincs annak, hogy valamilyen extra építkezés zajlana a budai Várban, a Színház utca Karmelita felőli oldalán. A szolgálati autók, a hivatal dolgozói, valamint az ide érkező vendégek zavartalanul közlekedhetnek a közterületen – írta meg a Telex. A kordonozás azért fontos, mert a cikk szerint itt a kerítés felhúzása előtt még időnként kérdezni lehetett a politikusoktól.

November 26-án teljes hosszában lezárták az I. kerületi Színház utcát. Itt található Orbán Viktor hivatala, a Miniszterelnökség épületegyüttese, valamint Rogán Antal irodája is. A közterület lezárását a Várkapitányság Nonprofit Zrt. azzal indokolta, hogy megkezdődött a Honvéd Főparancsnokság megújításának daruállítással is járó szerkezetépítési szakasza, ezért „a kivitelező kérte az organizációs terület módosítását”. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter december elején egy kormányinfón úgy fogalmazott: „Építőanyagok lesznek az utcán… építési munkák zajlanak, ezek még inkább élesbe fordulnak a következő hetekben, a bejutást nehéz lesz biztosítani.”

Ennek ellenére a Telex szerint 

az elkordonozott részen nincs nyoma építkezésnek. 

A Várkapitányság Nonprofit Zrt.-t is megkeresték, tőlük azt a tájékoztatást kapták, hogy 2021 novemberében megkezdődött a Honvéd Főparancsnokság megújításának következő szakasza. A munkálatok zavartalan lebonyolításához a kivitelező kérésére forgalomtechnikai átalakítást kellett végezni. „Az építkezéshez szükséges északi daru felállítása már befejeződött, jelenleg a déli daru szerkezetállításán dolgozunk. Az épület Szent György téri oldalánál nagy mennyiségű földet és törmeléket kellett kitermelni, majd elszállítani. Megkezdtük a torzóépület tetőzetének bontását és a zsaluzás kialakítását” – írták a Telexnek.

Nyitókép: Jászai Csaba / MTVA / MTI

 

Címlapról ajánljuk