Belföld

Rogán Antal kabinetfőnökének is intézhetett egyetemi vizsgákat a Völner-ügy kulcsifigurája

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 17. 7:11

Kiszivárgott a Schadl-Völner-ügy nyomozati anyaga, eszerint a végrehajtói kar elnöke több sikeres vizsgát, sőt jogi diplomát intézett. Az egyik kedvezményezett Nagy Ádám volt, aki feltehetőleg azonos Rogán Antal kabinetfőnökével.

Sokan keresték Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét, hogy segítsen nekik jogi diplomához jutni. Köztük volt Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke is, írja a 444.

A lap birtokába jutott az ügy több mint 1700 oldalas nyomozati anyaga. Ebben szó esik arról is, hogy Völner Pál volt államtitkár hozzátartozójának is „intézett” vizsgákat Schadl, de segíthetett abban, hogy Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke is átmenjen. (Schadlt Völnernél hamarabb tartóztatták le: a gyanú szerint több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított szoros kapcsolata révén, a fideszes politikus pedig három éven át összesen 83 millió forint kenőpénzt vett át a végrehajtói kar elnökétől.)

Nagy Ádám ott sem volt a vizsgán, sőt a nyomozati adatok szerint még a vizsgára jelentkezést is Schadl intézhette a PTE Neptun-rendszerében 

– írta erről az ügyről a Központi Nyomozó Főügyészség a lap szerint. Az ügyészség a dokumentumban egyszer sem jelenti ki tényszerűen, hogy ez a Nagy Ádám azonos Rogán kabinetfőnökével: mindenhol a „feltehetően” szót használják, amikor erre utalnak.

Dr. Schadl György feltehetően Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak is több esetben segítséget nyújtott 

– írják egy ponton.

A 444 azt ígéri, hogy a jövőben több cikkben is foglalkozni fog a nyomozati anyagban szereplő információkkal.

Völner Pál volt igazságügyi államtitkár vesztegetési ügyével többször is foglalkozott az RTL Híradó, az rtl.hu pedig azt a kérdést járta körbe, miért olyan óriási biznisz Magyarországon a végrehajtás.

Nyitókép: Schadl György – Fotó: RTL Klub

#Belföld#schadl györgy#rogán antal#ügyészség#vizsga#vesztegetés#völner pál

Címlapról ajánljuk