Belföld

Szakszerűtlenség, trauma, rémálmok: még egy rendőrségi ügye is lehet a fóti orvosnak

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 11. 15:31

Dr. Novák Hunor írt Facebookon arról, hogy dr. Lestárral szemben feljelentést tettek a rendőrségen és a MOK-nál is.

Olyan szakszerűtlenül látott el egy gyermeket dr. Lestár Ferenc, a verekedésbe keveredett fóti orvos, hogy „óriási traumát okozott” neki: utána többször bekakilt, illetve rémálmai voltak, állítja Facebook-bejegyzésében dr. Novák Hunor gyermekorvos. 

Leírása szerint január 8-án keresték fel kétségbeesett szülők azzal, hogy traumatizálta gyereküket a fóti orvos szakszerűtlensége, akit korábban jogerősen elítéltek azért, mert egy kollégáját fojtogatta. Novák ekkor kezelési javaslatokkal látta el a szülőket, akik feljelentést tettek a rendőrségnél és a Magyar Orvosi Kamaránál (MOK) is.

Szerintem érdemes lenne az online kommentekkel is foglalkozni. A fóti ügyelet Google értékelése 2,4-es átlagú; és többen panaszkodnak ott egy "Mr. Szteroid" becenevű férfi orvos elfogadhatatlan viselkedésére. Egyet tudok biztosan: a nekem írt szülő az Orvosi Kamaránál és rendőrségen is feljelentést tett, erről láttam a dokumentumokat, ezek hamarosan el kell jussanak a feletteseihez is, így nem mondhatja senki azt, hivatalosan nem kapott panaszt

– írta.

Az ügyben megkerestük dr. Novák Hunort, aki azt mondta, hogy a választásig nem nyilatkozik semmilyen témában, és hogy az általa leírt esetben szereplő család sem szeretne nyilvánosság elé állni. 

Megkerestük Zacher Gábort, a dr. Lestárt alkalmazó Inter-Ambulance Zrt. szakmai igazgatóját is, aki azt mondta, nem tud erről az ügyről, és nem akar hozzátenni semmit a témához.

Rákérdeztünk MOK-nál is a feljelentésről, illetve arra is választ kértünk, hogy bármilyen más ügyben feljelentették-e az orvost. FRISSÍTÉS: Az orvosi kamara azt írta válaszában, hogy konkrét etikai eljárásokról szabályzatuk értelmében nem tájékoztathatják sem a médiát, se más harmadik személyt.

A fóti orvos először egy erőszakoskodó páciens elleni fellépésével került be a sajtóba. Ezután derült ki, hogy egy kolléganőjét is bántalmazta, fojtogatta amiért 2018 októberében jogerősen másfél éve felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. Kedden dr. Zacher sajtótájékoztatót tartott a férfiról. Itt elmondta, hogy nem jelentettek konkrét esetet az orvos esetleges korábbi kihágásairól, és jelenleg is dolgozik.

Az RTL Híradó kérdésére Zacher Gábor elmondta: az orvos „jó pár éve teljesít szolgálatot” náluk és „a szakmai munkájával kapcsolatban gondok nem merültek fel, akár ott a fóti ügyeleten, ahol szolgálatot teljesített, akár mondjuk más ügyeleteinkben.”

A korábbi, jogerős ítélettel kapcsolatban azt mondta, hogy arról nem volt tudomásuk, az dr. Lestár Ferenc papírjaiból nem derült ki, „tiszta volt az erkölcsije”.

Nyitókép: A fóti rendelő. Fotó: Google Maps

 

#Belföld#fót#orvos#zacher gábor#trauma#novák hunor#feljelentés#mok#rendőrség

Címlapról ajánljuk