Baleset-bűnügy

Megtámadta az orvost a fóti rendelőben, de nem készült fel arra, hogy az civilben testépítő

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 10. 7:09

Az erőszakoskodó férfi koponyasérüléssel került kórházba. 

Rátámadtak Dr. Lestár Ferenc ügyeletes orvosra a fóti rendelőben szombaton, de a testépítő orvos nem hagyta magát. Először péntek este hívta fel egy házaspár azért, hogy másnap gyógyszer felírásával segítsen beállítani a feleség vérnyomását.

Az orvos közölte velük, hogy a szombati ügyeletben erre nincs lehetőség, mivel ehhez több alkalomra van szükség, így a háziorvoshoz kell fordulni vele. A férj azonban nem hagyta annyiban a dolgot: szombat reggel ismét telefonált, majd személyesen is megjelentek.

A nő először elkezdte szidni az orvosokat, „gyáva férgeknek” nevezte őket, mert „félnek a covidtól”, és azzal vádolta Dr. Lestárt, hogy megszegte orvosi esküjét.

Ezután hirtelen kitalálta, hogy nem is a vérnyomásával van baj, mert ő éppen köhög. Azt gondolta, hogy ettől megijedek a koronavírus miatt, de én nem szoktam megijedni.

mondta az orvos a Borsnak.

Ezután megjegyezte, hogy cask annyi megaláztatást kíván neki az életben, mint amennyi őt szokta érni a rendelőben. Ezután következett a tettlegesség.

Amikor megindult felém, én is felálltam, majd a nő nekilökött a szekrénynek. Persze védekeztem, és a támadót ellöktem magamtól

A nő ezután hátulról rugdosni, a férfi pedig ütlegelni kezdte.

Rájöttem, hogy egyedül vagyok kettővel szemben. Ilyen helyzetben az ember arra törekszik, hogy kikerüljön a csapdából. Az volt a benyomásom, hogy ha nem teszek semmit, az ember péppé fog verni

– mondta Dr. Lestár.

„Dulakodás alakult ki, és visszaütöttem. A férfival szemtől szemben bokszoltam, a bútorok pedig átrendeződtek. A nő kihasználta, hogy a figyelmemet a férje lefoglalja, és elkezdett hátulról rugdosni” – folytatta.

Ezután az orvos áttört rajtuk, és kiszaladt a nyílt térbe, hogy legyenek szemtanúi is az esetnek. Ezután a férfi tovább ütötte, ő pedig viszonozta a támadást.

Végül újabb „szájkarate” alakult ki: a házaspár megfenyegette az orvost, hogy hamis tanúzással ráverik az ügyet, és különben is szólnak a fiaiknak, aki majd agyon fogják verni. Dr. Lestár erre elgáncsolta a férfit.

Ráfogtam a férj fejét az ott parkoló autójukra, majd néhányszor hozzávertem.

A rendőrségnek egy beteg szólt, aki az ügyeleti telefonon kereste az orvost, aki megmondta neki, hogy nem tud épp segíteni, mert verik. A támadók is hívogatták a 112-t, sőt a rendőröket is megvárták. A férjet végül koponyasérüléssel szállították kórházba, Dr. Lestárt pedig tanúként hallgatták ki.

„Hétfőn meg kell jelennem az igazgatómnál. Benne van a pakliban, hogy kirúgnak” – zárta szavait.

Nyitókép: Google Maps

#Baleset-bűnügy#orvos#fót#rendelő#verekedés#támadás#covid#rendőrség

Címlapról ajánljuk