Baleset-bűnügy

Nem érkeztek konkrét bejelentések a Fóton verekedő orvosról, tiszta volt az erkölcsije

rtl.hurtl.hu

2022. január 11. 11:37

Dr. Lestár Ferenc jelenleg is dolgozik, munkaadója szerint egyelőre nem tűnik indokoltnak, hogy fegyelmi eljárást indítsanak ellene.

Nem jelentettek konkrét eseteket a Fóton verekedésbe keveredett orvos esetleges korábbi kihágásairól, aki jelenleg is dolgozik – válaszolta az RTL Híradó kérdésére Dr. Zacher Gábor toxikológus, az Inter-Ambulance Zrt. szakmai vezetője a cég keddi sajtótájékoztatóján.

Elsőként a Bors számolt be arról, hogy Dr. Lestár Ferenc hétvégén ügyeletes orvosként dolgozott Fóton, amikor egy házaspár érkezett hozzá azzal a kéréssel, hogy állítsa be gyógyszerekkel a nő vérnyomását. Dr. Lestár Ferenc ezt megtagadta, mivel ez nem ügyeleti, hanem alapellátási feladat. Az orvos  szerint a pár tagjai erre erőszakosan reagáltak, fizikailag megtámadták, mire ő védekezésből visszaütött. Az ügyben rendőrségi eljárás is indult, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt. A két érintettet gyanúsítottként hallgatták ki, ez ellen panasszal éltek.

A Borsot a cikk megjelenése után megkereste Dr. Elor Judit, aki szerint dr. Lestár Ferencet a stílusa miatt több munkahelyéről is kirúgták. 2014-ben a dunakeszi orvosi ügyeletben vele került konfliktusba, amikor nem volt hajlandó neki lepecsételt receptet adni, amit annyira zokon vett, hogy székestól nekinyomta a radiátornak és fojtogatni kezdte. A sofőr meghallotta Dr. Elor Judit kiabálását és a segítségére sietett. A nő feljelentést tett, Lestárt pedig a bíróságon jogerősen elítélték. A Budapest Környéki Törvényszék a lapnak megerpősítette, hogy az említett ügyben ítélet született.

Dr. Zacher Gábor a keddi sajtótájékoztatón a fóti atrocitással kapcsolatban elmondta: meghallgatják az orvost és megvizsgálják az ügyet.

Én egyelőre úgy érzem, hogy azok az adatok, amelyek rendelkezésünkre állnak, hogy az ő részéről olyanfajta atrocitás nem történt, ami miatt nekünk bárminemű fegyelmi vizsgálatot kellene indítanunk ellene

 – fogalmazott Zacher Gábor, aki szerint az orvos szakmailag korrekten járt el.

Az RTL Híradó kérdésére Zacher Gábor elmondta: az orvos „jó pár éve teljesít szolgálatot” náluk és „a szakmai munkájával kapcsolatban gondok nem merültek fel, akár ott a fóti ügyeleten, ahol szolgálatot teljesített, akár mondjuk más ügyeleteinkben.”

Kérdésre eazt válaszolta: konkrét esetet nem jelentettek a cégnek az orvos esetlegesen nyers kommunikációja miatt. A verekedésben érintett orvos nem egy telephellyel, hanem az Inter-Ambulance Zrt.-vel áll szerződéses kapcsolatban, tehát nem csak egy ügyeleti helyen lát el szakmai tevékenységet, mondta el Zacher Gábor. Később az is elhangzott, hogy az orvos az eset óta is dolgozik, „ha az ügyeleti beosztás úgy kívánja”.

Zacher Gábor a korábbi, jogerős ítélettel kapcsolatban elmondta, hogy arról nem volt tudomásuk, az Dr. Lestár Ferenc papírjaiból nem derült ki, „tiszta volt az erkölcsije”.

#Baleset-bűnügy#dr. lestár ferenc#fót#orvosi ügyelet#inter-ambulance zrt.#zacher gábor

Címlapról ajánljuk