Baleset-bűnügy

Halálos hajóbaleset Verőcénél: őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

rtl.hurtl.hu

2024. május 20. 11:03

Segítségnyújtás elmulasztása miatt vizsgálódnak a verőcei hajóbalesetben érintett szállodahajó kapitánya ellen. 

Segítségnyújtás elmulasztása gyanújával indítottak eljárást annak a szállodahajónak a kapitánya ellen, ami Verőcénél nekiütközött egy motorcsónaknak – mondta el a Híradónak hétfőn a BRFK szóvivője. Csécsi Soma elmondta, hogy a kapitányt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe is vették. 

A szombat éjjel történt balesetet egy ember élte túl, rajta kívül eddig egy férfi és egy nő holtteste került elő, öt társukat még mindig több mint százan keresik 25 hajóval, drónokkal és helikopterrel. A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1-en hétfő reggel azt mondta, már nem túlélőket keresnek, mert „gyakorlatilag a minimumra csökkent” annak esélye, hogy élve találják meg a motorcsónakban utazott embereket. 

A Személyhajósok Szövetégének szóvivője vasárnap az RTL híradónak azt mondta, hogy a balesetet szenvedő motorcsónak vezetőjének látnia kellett volna a kivilágított nagyobb hajót, hozzátéve, hogy a hajózási szabályzat szerint egy kishajónak minden esetben kötelessége kikerülni a nagyobb hajót:

Az eddigi információk szerint két ember meghalt, öt eltűnt a szombat este történt ütközésben. A kishajó utasai közül egy embernek sikerült kijutnia a partra, őt Verőce közelében találták meg. Rajta kívül eddig egy férfi és egy nő holtteste került elő, öt társukat még mindig több mint százan keresik 25 hajóval, drónokkal és helikopterrel.

Úgy tudjuk, hogy a kishajón egy buliból hazafelé tartó társaság utazott. Az RTL Híradónak több szemtanú is azt mondta, hogy este tíz után egy óriási csattanást hallottak, és látták ahogy a szállodahajó felkapcsolja a reflektorait, de nem állt meg. A kutatást éjszakára leállították, de hétfőn Dunaújvárosig kiterjesztik a keresést.

Nyitókép: Rendőrök egy sérült szállodahajónál 2024. május 19-én a Dunán, amelyet a rendőrök állítottak meg Komáromnál.Fotó: MTI/Krizsán Csaba

 

#Baleset-bűnügy#Verőce#hajóbaleset#szállodahajó#kapitány#segítségnyújtás elmulasztása#rendőrség#brfk

Címlapról ajánljuk