Belföld

Megtalálták a verőcei hajóbaleset egyik eltűntjének holttestét a Dunában

rtl.hurtl.hu

2024. május 22. 19:07

A 19 éves V. Márton holttestét Vác és Sződliget között találták meg a rendőrök.

Ma visszaadta a Duna a verőcei hajóbaleset egyik eltűnt áldozatának a testét – közölte a BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság a Facebookon.

Vác és Sződliget között, a Duna 1675,8 folyamkilométerénél bukkantak rá egy férfi holttestére. A BRFK azonosította az elhunytat, a 19 éves V. Mártont találták meg. Még négy embert keresnek.


A posztban a rendőrség azt írta, „természetesen, amíg eltűnt emberek után kutatunk, mindig van egy utolsó reménysugár, de a tragédia óta eltelt idő miatt bár nem mondjuk ki, tudjuk, hogy jelenleg azért küzdünk, hogy az áldozatok testét visszakaphassák családtagjaik. Kollégáink ezért a baleset óta minden nap, megállás nélkül kutatják a folyót”.

A Híradó riportja az áldozatokról:


Szombaton éjjel ütközött egy motorcsónak egy szállodahajóval Verőcénél. A balesetet egy ember élte túl, rajta kívül eddig egy 39 éves férfi és egy 20 éves nő holtteste került elő.

Hétfőn a rendőrség arról tájékoztatott, hogy segítségnyújtás elmulasztása gyanújával indítottak eljárást a szállodahajó kapitánya ellen. Szerdán a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat, és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte bűnügyi felügyeletét szeptember 22-ig.


Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

#Belföld#Verőce#hajóbaleset#holttest#vác#brfk#szállodahajó

Címlapról ajánljuk