Belföld

Egy 18 éves lány és egy 19 éves fiú is van a hajóbalesetben eltűntek között

rtl.hurtl.hu

2024. május 20. 15:44

Mind az öten negyven év alattiak, akik eltűntek a verőcei hajóbalesetben. A keresést ma is folytatja a rendőrség.

Akiket még keresünk: egy 18 és egy 28 éves nő, egy 19 éves, egy 30 éves és egy 39 éves férfi. Ma is kint vannak a mentőcsapatok

– közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Facebookon.


A szombat éjjel egy kishajó ütközött egy szállodahajóval Verőcénél, a balesetet egy ember élte túl, rajta kívül eddig egy 39 éves férfi és egy 20 éves nő holtteste került elő, 5 embert még nem találtak meg. Hétfőn a rendőrség arról tájékoztatott, hogy segítségnyújtás elmulasztása gyanújával indítottak eljárást a szállodahajó kapitánya ellen.

A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1-en hétfő reggel azt mondta, már nem túlélőket keresnek, mert „gyakorlatilag a minimumra csökkent” annak esélye, hogy élve találják meg a motorcsónakban utazott embereket.

Úgy tudjuk, hogy a kishajón egy buliból hazafelé tartó társaság utazott. Az RTL Híradónak több szemtanú is azt mondta, hogy este tíz után egy óriási csattanást hallottak, és látták ahogy a szállodahajó felkapcsolja a reflektorait, de nem állt meg. A kutatást éjszakára leállították, de hétfőn Dunaújvárosig kiterjesztik a keresést.


A Személyhajósok Szövetségének szóvivője vasárnap az RTL híradónak azt mondta, hogy a balesetet szenvedő motorcsónak vezetőjének látnia kellett volna a kivilágított nagyobb hajót, hozzátéve, hogy a hajózási szabályzat szerint egy kishajónak minden esetben kötelessége kikerülni a nagyobb hajót:


Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

#Belföld#Verőce#hajóbaleset#szállodahajó#keresés#brfk#rendőrség#eltűnt

Címlapról ajánljuk