Baleset-bűnügy

Felhívást közölt a rendőrség a verőcei hajótragédia ügyében

rtl.hurtl.hu

2024. május 19. 17:51

Összesen 95 ember, 25 hajó és számos drón vesz részt az öt eltűnt keresésében, tudatta a rendőrség a verőcei hajókatasztrófa másnapján.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt kéri a Dunán és a part közelében közlekedőktől, sportolóktól, horgászoktól, kirándulóktól, hogy amennyiben bármit észrevesznek, ami a balesettel esetleg összefüggésben hozható, hívják azonnal a 112-t!” – írta a rendőrség honlapja vasárnap délután.

Fejleményeket is megosztottak a túlélők kereséséről. Azt írták: „a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszt a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jelenleg összesen 95 emberrel, 25 hajóval, valamint drónokkal kutatja át. A keresésben részt vesz a Készenléti Rendőrség helikoptere, a Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat és több önkéntes mentőszervezet. A part menti területeket szárazföldi egységek fésülik át”.

A munkálatokról egy videót is megosztottak:

Korábban azt írtuk, hogy észre sem vette az este 10 óra körül történt ütközést a verőcei hajótragédiában résztvevő szállodahajó kapitánya, egy szlovákiai magyar férfi. A veterán hajós még két óráig kormányzott, aztán miután éjfélkor lejárt műszakideje, nyugovóra tért.

Az eddigi adatok szerint a szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét találták meg, öt embert jelenleg is keresnek. A kutatásról korábban az alábbi videót osztottuk meg:

A rendőrség sajtótájékoztatóját pedig alább nézheti meg:

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#Verőce#hajó#tragédia#szálloda#rendőrség#felhívás#keresés#kutatás#eltűnt#baleset#duna#motorcsónak#halott

Címlapról ajánljuk