Baleset-bűnügy

Felkavaró videó érkezett az esztergomi tömegtragédiáról – közvetlenül a becsapódás helyszíne mellett készült

rtl.hurtl.hu

2024. március 26. 6:22

Egy magaslatról vették fel az esztergomi tragédia pillanatait. Az autó egy pillanat alatt csapódott be, a nézőknek felocsúdni sem volt idejük. A videó megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Vasárnap négyen vesztették életüket az Esztergom-Nyerges Rallyn: egy nő és három férfi hunyt el, ketten életveszélyes, öten súlyos sérüléseket szenvedtek, miután egy versenyautó kisodródott és a nézők közé csapódott. Egy személy könnyebben sérült meg. Az RTL Híradó értesülései szerint a halálos áldozatok között van egy apa és harmincas éveiben járó fia.

A baleset körülményeit a rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja, halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

A fenti videót egy magaslaton a versenyt követő személy készítette. Jól látszik, hogy a fehér autó egy pillanat alatt csapódott be, a nézőknek esélyük sem volt menekülni, egyrészt olyan sebességgel farolt ki a jármű az emberek közé, másrészt helyük sem volt, egy kerítés mellett álltak. 

Egy fa mögött állt, ezért nem esett baja, erről beszélt hétfőn az RTL Híradónak az esztergomi tragédia egyik szemtanúja hétfőn. Egy másik szemtanú is azt mondta, hogy a versenyautó sofőrjének és a nézőknek sem volt esélyük elkerülni a becsapódást:


Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke a Fókusznak azt mondta: a szurkolók többszöri figyelmeztetés ellenére sem mentek arrébb a veszélyes helyről, ez okozta a tragédiát.


A vasárnapi tragédia előtt napra pontosan 40 évvel is történt egy négy halálos áldozatot követelő ralibaleset: egy hegyi verseny Visegrád- és Pilisszentlászló közötti szakaszán egy Lada a nézők közé rohant.

Nyitókép: RTL

#Baleset-bűnügy#Esztergom- Nyerges rali#esztergom#rali#Videó

Címlapról ajánljuk