Híradó

Újabb felvételen a tragikus raliverseny, megszólalt egy szemtanú: Befutottam egy fa mögé a kapubejáróba, utána csak azt vettem észre, hogy az emberek között van az autó

Debreczeni CsillaDebreczeni CsillaMolnár FruzsinaMolnár Fruzsina

2024. március 25. 17:30

Egy fa mögött állt, ezért nem esett baja, erről beszélt stábunknak az esztergomi tragédia egyik szemtanúja. Egy másik szemtanú szerint a versenyautó sofőrjének és a nézőknek sem volt esélyük elkerülni a becsapódást, amiről most újabb felvétel került az RTL Híradó birtokába. Az esztergomi raliversenyen történt tragédiában négyen haltak meg, köztük egy apa és fia. Nyolcan megsérültek, egy gyerek életveszélyesen.

Egyetlen másodperc alatt tarolta le a nézőket a fehér versenyautó – ez látszik az RTL Híradó egy birtokunkba került újabb felvételen. A száguldó kocsi közvetlenül a kamera mellett csapódott be, a készítője is menekül. Amikor újra felemeli a telefont már látszanak a sérültek és hallani a kiabálást. Egy szemtanú szerint több tucat ember állt ott. Egyikükkel hétfőn a helyszínen találkoztunk, kérte, hogy ne legyen felismerhető.

Amikor láttam, hogy megcsúszik az autó az út szélén, befutottam egy fa mögé a kapubejáróba, utána csak azt vettem észre, hogy az emberek között van az autó és mindenki kiabál

– azt mondja, rengetegen futottak oda a sérültekhez és mindenki mentőért kiabált. Szerinte már messziről látszott, hogy baj lesz. Nagyon megrázták a történtek, éjszaka alig tudott aludni. Egy másik szemtanú is megtörten beszélt a látottakról kora reggel a Rádió 1, Balázsék című műsorában.  

Belénk égett ez a történet. Nem láttam még ilyet és nem is szeretnék.

A férfi gyerekkora óta, 30 éve jár rally versenyekre, de ekkora balesetet még nem látott.

Arra emlékszem, hogy ugyanolyan versenytempóban érkezett meg, mint a többi versenyautó, egyszer csak indokolatlanul kitört az autónak a jobb hátulja, és onnantól a benne ülő pilóta és navigátor úgymond már csak utaztak. Tehát esély nem volt arra, hogy bármit csináljanak.

Szerinte a nézők is tehetetlenek voltak, mert se idejük, se helyük nem volt menekülni.

Annyira nem volt menekülési út, mert egy kerítés, kapu tövében álltak, tényleg nagyon sokan, több tucat ember. Meg ezt azért lereagálni amikor 140-150 kilométer per órával közeledik egy autó, nincs esély gyerekkekkel főleg, felnőtteknek sem.

Három férfi és egy nő halt meg a becsapódás pillanatában, köztük információink szerint egy apa és 30 év körüli fia. A mentők 8 sérültet vittek kórházba, egy gyereket súlyos-életveszélyes állapotban. Úgy tudjuk az egyik súlyos sérült az út menti ipartelep egyik dolgozója. Munkatársai szerint sikerült stabilizálni az állapotát.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#esztergom#rali#tömegkatasztrófa#halottak#sérültek#top hírek

Címlapról ajánljuk