Baleset-bűnügy

Szerelmi bánata miatt ihatott vezetés előtt az újpesti gázoló, egy darabig azt hitte, csak falnak ütközött

rtl.hurtl.hu

2024. január 29. 5:28

M. Pétert korábban felfegyverkezve elkövetett garázdaság és testi sértés miatt is elítélték már. 

A baleset előtt összeveszett élettársával szakításuk miatt az újpesti gázoló, a konfliktus után pedig már a munkahelyén elkezdett alkoholt inni. Egy telephelyen vállalt különböző alkalmi munkákat, ahol a szerelmi bánata miatt összesen nagyjából öt-hat üveg sört, illetve röviditalokat is fogyasztott – mondta a Blikknek Biczó László, a férfi ügyvédje.

Mint megírtuk, egy férfi letarolt a kocsijával egy piros lámpánál várakozó autót, majd nekicsapódott két másik autónak és egy busznak is. A tömegbalesetben egy 45 éves férfi meghalt, 14 éves lánya ült mellette, ő túlélte az ütközést. A sofőr vérző fejjel menekült el a helyszínről, a rendőrök több nap múlva kapták el, beismerő vallomást tett.

Az elkövető hazafelé tartott, amikor az ütközés történt. „Nem volt bekötve, nagy ütést kapott a feje, amitől elveszíthette az eszméletét, percekig meg sem tudott mozdulni. A részegsége és a baleset miatti sokkhatás, illetve a sérülései miatt a helyszínen nem volt magánál” – mondta az ügyvéd.

A Blikk megkereste az áldozat élettársát, aki azt mondta, a kislány szerencsére zúzódásokkal megúszta. Az önkormányzat segítségével pszichológus foglalkozik az egész családdal.

Az esetről készült felvételeken is látszik, hogy miután M. Péter kiszállt a kocsiból, teljesen koordinálatlanul mozgott, állt egy darabig, csak nézett maga elé, egy idő után pedig elsétált. Elmondása szerint céltalanul gyalogolt a városban, s csak órákkal később kezdett összeállni a fejében, hogy mi történt. Megpróbált visszamenni a helyszínre, de az agyát ért ütés miatt emlékezetkiesése, amnéziája volt, ezért nem talált vissza. Ekkor még úgy gondolta, egy falnak ütközött, fel sem fogta, hogy mások is megsérülhettek. Ezután próbálta összeszedni magát és rendezni a gondolatait – mondta az ügyvéd. Később a hírekből értesült arról, hogy miatta meghalt valaki, ezért – állítása szerint – fel akarta adni magát. A baleset okozását valóban elismerte, a segítségnyújtás elmulasztását azonban nem, mert nem volt magánál, így azt mondja, nem szándékosan nem segített.


M. Pétert a Blikk információi szerint korábban felfegyverkezve elkövetett garázdaság és testi sértés miatt is elítélték már. A rendőrség korábban bevonta a jogosítványát többszöri ittas járművezetés miatt: nem csak részegen, droggal a szervezetében is vezetett már kocsit.

A bíróságon teljesen összeomlott, megbánta a tettét, és sírva közölte, ha tehetné, természetesen visszaforgatná az idő kerekét.

Az áldozat élettársa nem tudja elfogadni a bocsánatkérését: „Mégis, hogyan tudná ezt jóvá tenni?! Elhiszem, hogy sajnálja, de a bocsánatkérése nem hozza vissza a páromat” – mondta a Blikknek.

Nyitókép: RTL

#Baleset-bűnügy#újpest#gázolás#ámokfutó#szerelmi bánat#alkohol#ittas vezetés

Címlapról ajánljuk