A sínekre hajtott a hatvani férfi, aki épp KRESZ-vizsgára vitte a fiát – 235 percet késett a vonatValószínűleg a KRESZ-vizsgára sem értek oda.
Baleset-bűnügy

A sínekre hajtott a hatvani férfi, aki épp KRESZ-vizsgára vitte a fiát – 235 percet késett a vonat

rtl.hurtl.hu

2023. június 9. 13:46

Valószínűleg a KRESZ-vizsgára sem értek oda.

Egy sofőr 2023 januárjában a reggeli órákban esős időben Hatvan belterületén haladt autójával. A férfi úti célja Eger volt, ahová KRESZ vizsgára vitte fiát. 

Az út során az apa egy vasúti átjáróhoz ért, amin megkezdte az átkelést, azonban azt figyelmetlenül hajtotta végre, így még mielőtt elhagyta volna a vasúti átkelőt balra fordult kocsijával és ráhajtott a sínekre.

Azon még kb. 10 métert haladt, majd elakadt úgy, hogy azon a vasúti közlekedést ellehetetlenítette.

Az Ügyészség.hu szerint a férfi járműve két órán át akadályozta a vasúti közlekedést, így a forgalmas Gödöllő–Budapest-Keleti pályaudvar közötti szakaszon több vonat részlegesen kimaradt, több pedig összesen 235 percet késett. A baleset időpontjában jellemzően 100 százalék, vagy afeletti a vonatok kihasználtsága, így az érintett esemény legalább 1000 utast érintett.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű férfit a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel és közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarásának vétségével vádolja. A vádiratban a figyelmetlen vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tettek indítványt.

Nyitókép: Ügyészség.hu / Police.hu

#Baleset-bűnügy#vonat#vasút#átjáró#sín#kresz

Címlapról ajánljuk