Baleset-bűnügy

Letartóztatták a katonát, aki terhes nőre támadt Miskolcon, hogy megerőszakolja

rtl.hurtl.hu

2022. június 24. 15:03

Követte, majd egy erdős részen megtámadta, és fojtogatni kezdte. 

Elrendelték annak a 35 éves katonának a letartóztatását, aki június 20-án, hétfőn megtámadott egy harmincéves terhes nőt Miskolcon, és megpróbálta megerőszakolni – közölte pénteken a Központi Nyomozó Főügyészség. Mint írták, a letartóztatást a tanúk megfélemlítésének vagy befolyásolásának veszélye, valamint a bűnismétlés és a szökés lehetősége indokolja. Így a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa a gyanúsított letartóztatását elrendelte.

Az ügyészség közölte azt is, hogy az önkéntes területvédelmi tartalékos katona jogviszonyát tegnap megszüntették. A 35 éves férfi, akit szexuális erőszak bűntette miatt hallgatott ki a nyomozó ügyészség, tagadja, hogy elkövette volna a bűncselekményt, és fellebbezett letartóztatása ellen.

Földre teperte, fojtogatta

A nőt hátulról kapta el a támadó, megragadta a nyakát, fojtogatta, áthúzta a korláton, majd a korlát mögötti erdős területen a földre teperte, és megpróbálta lerángatni a ruháját, miközben a nő folyamatosan segítségért kiabált. 

Amíg ő ott, a földön küzdött támadójával, és sikoltozott, addig valaki elsétált a lépcsőn, csupán pár méterre tőlük, és nem segített

idézte fel a Híradónak a megtámadott nő férje. A nőnek dulakodás közben sikerült felhívnia telefonján a segélyhívót, és kihangosította a hívást. Ezt hallva támadója elmenekült. Utána a nő egy közeli buszmegállóba futott mezítláb, hogy segítséget kérjen.

Hogy hogyan élte meg a támadást a nő, és hogy van a babája, azt a férje mesélte el az RTL Híradónak.

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#miskolc#terhes nő#katona#nemi erőszak#támadás#letartóztatás

Címlapról ajánljuk