Baleset-bűnügy

Videón az éjjeli metróbaleset okozta pusztítás és az ütközés pillanata

rtl.hurtl.hu

2022. január 22. 14:38

Három metrószerelvény és a pálya is megrongálódott abban a balesetben, ami éjfél körül történt a Kőbánya-Kispest metróvégállomás utasoktól elzárt területén. Az RTL Híradó által készített felvételek szerint a roncsok még szombaton napközben is helyszínen voltak, egy olvasónk pedig az ütközés pillanatát örökítette meg.

 

Mint arról már beszámoltunk, két metró ütközött össze a 3-as metró Kőbánya-Kispesti végállomásán az éjjel. A két szerelvény egy időben indult el a kihúzóvágányokról, pedig csak az egyiknek lett volna szabad.

Mindkettő csúnyán összetört, egy harmadik, álló szerelvény pedig megrongálódott. A metrópálya az ütközés helyszínén tönkrement, a kisiklott vonatok elvágták a biztosítóberendezés kábeleit is. A rongálódás mértéke jól látszik a helyszínen készített felvételeinken is, egy olvasónk pedig azt a pillanatot videózta le, amikor szerelvények egymásnak mehettek.  

A baleset az utasoktól elzárt területen történt, nem sérült meg senki. A rendőrség a vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése bűncselekmény gyanúja miatt  nyomozást indított ismeretlen tettes ellen – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság az rtl.hu megkeresésére.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) Facebook-posztja szerint szombaton és vasárnap vágányzár van életben, de hétfővel sem biztos, hogy újra tud indulni a metróforgalom ,a baleset miatt ugyanis a kocsiszín el van vágva a pályától. Azt írják, emiatt a 3-as metró rekonstrukciója is csúszni fog.

 

 

#Baleset-bűnügy#metró#baleset#kőbánya-kispest#végállomás#szerelvény#3-as metró#bkv#bkk#veke#metróbaleset

Címlapról ajánljuk