A Konyhafőnök

Összecsaptak a zsűri kedvenc ételei!

rtl.hurtl.hu

2015. május 15. 20:15

A középdöntős küzdelmek ötödik versenynapján a csapatoknak el kellett készíteniük a zsűri kedvenc főételeit, és desszertjeit is. Ráadásul a Spílerben is megmérkőztek egymással, ahol igazi vendégek számára kellett főzniük!

A piros és a zöld csapat tagjai budapest egyik közkedvelt éttermébe indultak megküzdeni egymással, és nem is sejtették, milyen kihívások várnak rájuk.
 

Csiklandozott a vágy, és  az izgalom, amikor mentünk az étterem felé.


Zoli már nagyon várta, hogy igazi konyhában főzzön, amire mindjárt lehetősége is lehetett, hiszen a versenyzőknek az első feladatban a Spíler étterem két legkedveltebb street foodját kellett elkészíteniük igazi vendégek számára.



A piros csapatnak vaddisznós derelyét kellett készítenie Titusz vezetésével, a zöld csapatnak pedig kacsatekercset Máté irányításával. Mindkét csapat gőzerővel állt neki a hús, a tészta és a szószok előkészítésének, hiszen az étterem nyitásáig csak egy órájuk volt hátra. A vendégek viszont elvárják, hogy az ételek frissen kerüljenek eléjük. A zöldek tegnap egy pontot sem szereztek, ezért sok múlt a mai teljesítményükön.

A piros csapatnál viszont András folyamatosan
akadályokba ütközött. Szó szerint...

mindkét csapat ételét megkóstolták, majd szavazással eldöntötték, melyik csapat fogása ízlett nekik jobban.


Az első pont a zöld csapaté lett!


A második feladatban
a két szembenálló Konyhafőnök Zoli és Tánya voltak, és a zsűri kedvenc ételeit kellett elkészíteniük. A zöldek kihasználva előnyüket, úgy döntöttek, hogy Fördős Zé kedvenc fogását reprodukálják, a pirosaknak meg a séfét kell megcsinálniuk. Ám hiába az előny, ha hibák sorát követték el a második feladatban. Nem volt meglepő hát, hogy így a piros csapat kiegyenlített.

a zsűri kedvenc desszerjeit kellett elkészíteniük a csapatoknak. A pirosak Zé kedvencét, az avokádós csokikrémet választották, a zöldekre pedig "rásózták" a séf kedvencét, a túróval töltött csörögét.
 

Ez egy kemény feladat lesz számunkra.


Zoli megérezhetett valamit, ugyanis a zöld csapat elvérzett végül a desszertek összecsapásán. A pirosak így fordítottak, és 2-1-re megnyerték a hét utolsó versenynapját.

#A Konyhafőnök#bernáth józsef#fördős zé#vajda pierre#kedvenc étel#desszert#konyhafőnök#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk