A kék csapat herkentyű burgere
2017. szeptember 22. 22:30
Izgalmas étel várt a kicsikre. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz a kékektől, nézd meg a receptjüket.
Elkészítés:
A zsemle elkészítéséhez lisztet, tojást, sót elkeverünk, kevés vízzel felöntjük és összedolgozzuk a tésztát. Langyos tejre rámorzsoljuk az élesztőt, cukorral belocsoljuk és hagyjuk, hogy felfusson a tej. Összekeverjük a masszát és a sütőbe tesszük kelni. Zsemléket formázunk, és bő olajban kisütjük.
Coleslaw salátát készítünk, ehhez majonézt készítünk, felvágjuk az édesköményt, hámozóval pedig a sárgarépát, ezeket besózzuk, sózzuk és borsozzuk, fél lime levével összekeverjük és a majonézt is hozzákeverjük, magos mustárt adunk hozzá még.
A raguhoz szójaszószt, sót, borsot és fokhagymát beleteszünk egy serpenyőbe, adunk hozzá rákot és algát, majd elkezdjük pirítani, hozzáadjuk a polipokat és megsütjük a rangunkat.