A kék csapat rozé kacsamelle csípős kolbásszal és chilipaprikával töltve
2017. szeptember 21. 22:30
Izgalmas étel várt a kicsikre. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz a kékektől, nézd meg a receptjüket.
Rozé kacsamell csípős kolbásszal és chilipaprikával töltve, vizitormaolajjal, kacsamell mártással, cukkinisalátával és kolbászmorzsával
Elkészítés:
A kacsamellet megpirítjuk magas hőfokon egy serpenyőben, de előtte megtöltjük paprikával és kolbásszal, míg a bőréből ki nem sül a zsír. A zsírt félretesszük.
A kolbászmorzsához a félretett zsírba beletesszük a vékony kolbász karikákat, megpirítjuk, hogy jó ropogós legyen, ezután kitesszük hűlni, majd aprítóban morzsává őröljük.
A vizitorma olajhoz egy forró serpenyőbe olívaolajat hevítünk, beletesszük a vizitormát, majd összefonnyasztjuk, leturmixoljuk és cumiba töltjük.
A salátához a cukkinit vékony szeletekre vágjuk, majd forró serpenyőbe tesszük, olaj nélkül, roppanóságig pirítjuk. Tálba tesszük, ízesítjük sóval, borssal, limelével, friss lilahagymával. Ha kész a kacsa, a bőrét levesszük, félretesszük, a kisült levet összekeverjük sóval, borssal és grapefruit lével, majd ezt is cumiba töltjük, hogy tudjunk vele díszíteni. Tálalunk.