A Konyhafőnök Junior

A zöld csapat mangós ráksalátája édesburgonya pürével

rtl.hurtl.hu

2017. szeptember 20. 22:30

Izgalmas étel várt a kicsikre a középdöntő első feladatában: folyami rákból kellett főételt készíteniük. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz a zöldektől, nézd meg a receptjüket.


Alapanyagok:

saláta, narancs, citrom, pankomorzsa, fokhagyma, hegyes erős zöldpaprika, gyömbér, koriander, mango, répa, kapor, édesburgonya
 

Elkészítés:

A rákokat megfőzzük lobogó vízben 10 másodpercig, majd kivesszük, szétszedjük őlet és a farokhúst felhasználjuk. Pácba tesszük (gyömbér, fokhagyma, lime, olaj), ízesítjük sóval és borssal, ebben átforgatjuk, forró olajban hirtelen kisütjük.

A szószhoz a rákból megmaradt páncélt 200 fokos sütőben roppanósra sütjük, majd egy hagymát felvágunk, vajon megpirítjuk a rákpáncélokat, ezután mozsárban összetörjük és a hagymához adjuk. Ehhez sok tejszínt adunk és felforraljuk. Leszűrjük egy tálba, majd sóval, borssal aprított korianderrel fűszerezzük. 

Egy fej salátát apró darabokra tépkedünk, a mangót felkockázzuk, ezt összekeverjük és meglocsoljuk olívaolajjal.

Édesburgonyát sóval, puhára főzzük, turmixszal és hideg vajjal lepürésítjük, sózzuk. Sárgarépát sózott vízben puhára főzünk, felhúzzuk sok tejszínnel és összeturmixoljuk, sózzuk és borsozzuk
 

#A Konyhafőnök Junior#RTLII#fördős zé#wossala rozina#sárközi ákos#zöldek#recept