Zalu tintahalas arancinijei, majonézes remulárd mártással
2017. szeptember 18. 22:30
Izgalmas étel várt a kicsikre z első feladatban: csapatban kellett cannellonikat készíteniük. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz Zalutól, nézd meg a receptjét.
Alapanyagok:
rizottó rizs, panírmorzsa, sáfrány, újhagyma, dijoni mustár, csemege uborka, kapribogyó, petrezselyem, shitake gomba, tinta zsálya
Elkészítés:
Egy hagymát felaprítunk, olívaolajon megpirítjuk és rizottó rizst adunk hozzá. 1-2 percig pirítjuk, míg a rizs ki nem fehéredik, majd fehérbort adunk hozzá. Addig pároljuk, míg az alkohol ki nem fő belőle, ezután folyamatosan adjuk hozzá az alaplevet, úgy, hogy a rizs teteje kilátszódjon, ha kész a rizottó, keverünk hozzá parmezánt is, vajjal lazítjuk és belekeverjük a tintahal tintát is. Egy nagy tányéron kiterítjük és hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a remulárd mártást közben, amíg hűl a rizottónk. A kihűlt rizottót elővesszük, olajt hevítünk, a rizottóból golyókat formázunk, bepanírozzuk őket hagyományos módon, majd bő forró olajban kisütjük. Tálalunk.