A Konyhafőnök Junior

Peti céklás arancinijei, spenótos és parmezános töltelékkel, remulard mártással

rtl.hurtl.hu

2017. szeptember 18. 22:30

Izgalmas étel várt a kicsikre z első feladatban: csapatban kellett cannellonikat készíteniük. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz Petitől, nézd meg a receptjét.


Alapanyagok:

mustár, cékla, újhagyma, petrezselyem, capri bogyó, csemegeuborka, spenót, rizottó rizs, zsemlemorzsa
 

Elkészítés:

A mártáshoz 3 tojássárgáját és egy evőkanál mustárt 5 evőkanál olajjal összekeverünk, majd 5-6 capri bogyót apróra vágunk és hozzáadjuk, adunk még hozzá csemegeuborkát, 1 csokor petrezselymet és 4 ág tárkonyt is.

Készítünk egy rizottó alapot, majd egy serpenyőben hagymát dinsztelünk, ahhoz adjuk az összevágott céklákat. A töltelékhez vajat olvasztunk, hozzáadunk 2 gerezd fokhagymát és 2 marék spenótot. Megfonnyasztjuk, majd parmezánnal pürésítjük.

A mélyhűtőből kivesszük a rizottót, majd vizes kézben gombócokat formázunk belőle, közben megtöltjük a spenótos töltelékkel. Bő forró olajban kisütjük.

#A Konyhafőnök Junior#RTLII#fördős zé#wossala rozina#sárközi ákos#arancini#recept