Áron arancinijei
2017. szeptember 18. 22:30
Izgalmas étel várt a kicsikre z első feladatban: csapatban kellett cannellonikat készíteniük. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz Árontól, nézd meg a receptjét.
Alapanyagok:
rizottó rizs, shitake gomba, laska gomba, sáfrány, újhagyma, petrezselyem, kapor, póréhagyma, panír morzsa, csemege uborka, kapribogyó, darált sertéshús, cékla, spenót
Elkészítés:
Az alaplébe felkockázunk céklát és pár percig főzzük, ameddig a víz teljesen elszíneződik, így fogjuk majd a rizottót megszínezni. Petrezselymet aprítunk, és egy tálba tesszük. Nyakon öntjük olívaolajjal és a mozzarella darabokkal. Póréhagymát felaprítjuk és egy kis olajon megdinszteljük. A hagymába beletesszük a rizottórizst. Folyamatos kavargatás mellett adagoljuk hozzá a színezett alaplevet, amíg el nem érjük a kívánt állagot (kb. tíz perc alatt), az elkészült rizottót egy tepsire kiöntjük és minél jobban eloszlatjuk, hogy minél gyorsabban hűljön. A tepsit betesszük a mélyűtőbe, hogy gyorsabban lehűljön.
A gombát ugyanakkora darabokra felvágjuk, és egy serpenyőben megpároljuk, ezt sóval és borssal ízesítjük. A lehűlt rizottót kivesszük a hűtőből és kis golyókat gyúrunk belőle. Ezeket a kis golyókat megtöltjük a sajttal és a gombával. Az elkészült, töltött golyókat bepanírozzuk és 150 fokos napraforgó olajban arany barnára sütjük.