Lea és Peti spenótos ricottás derelyéje
2017. szeptember 12. 21:30
Izgalmas étel várt a kicsikre az első feladatban is: csapatban dolgozva sós derelyéket készítettek. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz kékektől, nézd meg a receptjét.
Alapanyagok:
parmezán, pagodakarfiol, főtt burgonya, kesudió, spenót, kínai kel, mogyoró, lime, bacon, fokhagyma, kolbász, bazsalikom, snidling, koriander, tárkony
Elkészítés:
Egy evőkanál vajat megolvasztunk, rakunk bele két marék spenótot, miután összeesik, reszelünk bele két gerezd fokhagymát, összekeverjük ricottával. 400 gramm krumplihoz adunk 200 gramm lisztet, 2 tojást, 1 csipet sót és összegyúrjuk, majd pihentetjük kb. 10 percig. Majd 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggaasztjuk, madj megtöltjük. Ráhelyezünk egy másik kis kört és körbenyomkodjuk a töltelék mentén. Lobogó, sós vízben kifőzzük, 3-4 percig, reszelt parmezánba fogatjuk.