A Konyhafőnök

Levágott köröm, összezúzott turmixgép és parádés séffőzés A Konyhafőnökben

rtl.hurtl.hu

2022. május 23. 22:30

Ezen a héten Sárközi Ákoson a sor! A Michelin-csillagos séf 11 versenyzőjéből a hét végére a legjobb 6 marad, akik majd összecsapnak Rácz Jenő csapatával A Konyhafőnök Középdöntőjében! Nézd meg, hogyan teljesítettek a kék kötényesek az első napon.

Ezüstfácánokkal kezdődött a hét, amit meg is kellett kopasztaniuk a kékeknek. A második feladatban sem volt könnyebb dolguk: Sárközi Ákos séffőzését követően másolták le mentoruk ételét. A séf szokásához hűen „egyszerű” ételt hozott: némi sütőtököt tokhallal.

A versenyzők pislogni sem mertek Ákos főzése alatt, nehogy lemaradjanak egy kihagyhatatlan alapanyagról vagy egy fontos mozdulatról. A főzés kezdetén a séf körbesétált a konyhapultok körül, hogy szétosszon néhány jó tanácsot. 

A legtöbb kék kötényes már az első lépésnél hibát vétett, kivéve Patrikot, Ákos legnagyobb meglepetésére. Miután mentora megdicsérte, a srác még jobban belelendült az alapanyagok feldolgozásába, de nem volt elég óvatos. Durva sérülése azonban nem állította meg és szinte tökéletes tányért vitt a zsűri elé.


Ákos „egyszerű” étele azonban nem mindenkinek hozott szerencsét a konyhában. Melanie úgy érezte, bármihez is fog hozzá, abból csak rossz dolog sül ki. Ilyen volt például a vaj tisztítása és a turmixgép használata is, amivel sok időt veszített, de még több kárt okozott. Tétlenkedését a zsűri is észrevette, Jenő nem bírta megállni, hogy ne szóljon a versenyzőnek:

Ezzel a tempóval ki fogsz esni!
 


A kóstoláson pedig csak tovább tetőzött a lány kétségbeesése. Ákos ugyanis egyetlen szó nélkül adta tovább Zének a kitálalt fogást, ráadásul egy falatot sem volt hajlandó megkóstolni az ételből.


Hasonlóan Melanie-hoz, Simon tányérja sem győzte meg Ákost. Bár a srác büszke volt teljesítményére és úgy érezte, hosszú ideje most először volt magabiztos a konyhapult mögött, mentora nem köntörfalazott, kifejezte csalódottságát. A piros csapat kapitánya azonban szembe ment zsűritársa véleményével.

A tétnek megfelelően az Elődöntőben minden nap búcsúzik egy kék kötényes, a héten pedig újabb legenda érkezik, hogy megnehezítse a versenyzők dolgát. Idén legendás évadra terítünk!

 

#A Konyhafőnök#rtl#RTL Klub#sárközi ákos#gasztroreality#fördős zé#varga patrik#rácz jenő#simon-csiszér melanie#baleset#kétségbeesés#sírás

Címlapról ajánljuk