A Konyhafőnök

TOP10 – Ezek voltak a Konyhafőnök legdurvább sérülései

rtl.hurtl.hu

2022. május 10. 16:44

Elvágott ujjak, megégetett vagy éppen leforrázott kezek, a pultok mögött csúszkáló és ájulással küzdő versenyzők – mindegyik megtörtént a gasztroreality konyhájában. Az idő rohamtempójú múlása és az ezzel párhuzamosan elmérgesedő pánik nagyon sokszor sérülésekkel lepte meg a hobbi szakácsokat. Nézzük most ezek közül a legemlékezetesebb pillanatokat!

Nagy Alexandra elájult a konyhában

A Barátok közt egykori színésznője már A Konyhafőnök VIP első napján megvágta magát. Miután a lány már korábban jelezte, hogy nem bírja a vér látványát, pánikolva kért segítséget, hogy minél gyorsabban lássák el a sebét, mert folytatni akarja a főzést. Sírva könyörgött az orvosnak, a séfeknek és lényegében mindenkinek, hogy engedjék tovább dolgozni. A helyzet ennél is súlyosabb lett, amikor Alex véletlenül megpillantotta a vérző ujját, és elájult.

Le kell ülnöm, mert el fogok ájulni a vértől!

Amikor egy jó tányér érdekében még a forróság sem érdekel

Néha, nemcsak az idő az ellenségünk, hanem a megváltozott körülmények is. A versenyzőknek időről időre csapatban is bizonyítaniuk kell rátermettségüket, ez pedig nem mindig sikerül. Dr. Ragány Zoltán és Szalai Matyi kettőse például teljes káoszban dolgozott együtt, amin csak rontott a hír: a főzésükből csak 14 másodperc maradt. Mit tesz ilyenkor egy elszánt versenyző? Megtalálja a kendőt és kiveszi a sütőből a szufléját. És mit tesz ilyenkor egy pánikoló versenyző? Puszta kézzel benyúl a forró sütőbe.

Ha nem figyelsz, egyszerre két sebet is szerezhetsz

Így járt VV Robi is, aki miután szerencsétlenül belenyúlt Osvárt Andi késébe, még tudta tetézni a fájdalmát, amikor percekkel később meg is égette magát. Puszta kézzel fogta meg a sütőben pihenő edényét, de csak akkor jött rá, hogy mit csinált, amikor a kezén lévő kötést védő gumikesztyűn keresztül megérezte a perzselő forróságot.

Az adrenalin miatt a fizikális fájdalom eltörpült.

Ha teljesíteni kell, akkor a forró vízbe is beleteszed a kezed

Jerkovics Boginak ez lett a védjegye A Konyhafőnök 5. évadában. A lánynak percekkel a főzés vége előtt esett le, hogy a tésztája még sehogy sem áll. Sőt a közelében sem volt az elkészülésnek, hiszen azon túl, hogy nyújtotta, még a vize sem forrt fel a tűzhelyen. Ez persze Bogit egy pillanatra sem zökkentette ki: amikor az utolsó másodpercekben ki kellett kapnia a megfőtt elemet, semmit sem használt hozzá. És itt még nem ért véget a küzdelem: tálalás közben elesett.

A hölgyeket néha a ruháik sodorták bajba

Miközben a séfek folyton a biztonságra törekednek a konyhában, megdöbbenve figyelték, amikor Horváth Cintia ámokfutást rendezett… egyetlen csinos topánka miatt. A bukdácsoló híresség majdnem magára borította a forró olajat, amikor elcsúszott a tűsarkújában. Az volt az egyetlen szerencséje, hogy Zé időben nyúlt utána.

Ha valaki megsérül, nemcsak az orvosok és a zsűri, de a versenytársak is segítenek

Serbán Attilára rájárt a rúd A Konyhafőnök VIP-ban, hiszen egy főzés alatt kétszer is sikerült úgy megvágnia magát, hogy az egész stúdió odaszaladt hozzá, hogy ellássák a sebeit. Úgy tűnik, a versenyzők kitartása mellett még egy dolog fix a gasztrorealityben: ha valakit baleset ér, mindenki egy emberként indul a megmentésére.

Mengyi a sérülése ellenére sem hagyta abba a munkát

Ha valami még szintén állandó A Konyhafőnökben, akkor az a versenyzők kitartása. Legyen szó civil vagy éppen híres jelentkezőkről, mindannyian annyira kitartóan akarnak megfelelni a zsűrinek, hogy ebben a küldetésükben semmi sem állíthatja meg őket. Még egy sérülés sem. Ez történt Mengyivel is, aki mosogatás közben belenyúlt egy késbe. És hiába ömlött a vére, hiába kötözte egy orvos, nem állt le a munkával, sőt még a többieknek is besegített a hátráltatása miatt.

A feladást Nagy Ervin sem ismeri

A színész A Konyhafőnök VIP első évadában egészen a dobogó harmadik fokáig küzdötte fel magát. Az utolsó napján szerelmével, Borbély Alexandrával főzhetett együtt, azonban hiába a megnyugtató társ, Ervin egy óvatlan pillanatban megégette a kezét. A sérülés pedig a legrosszabbkor érkezett: csak ő tálalhatott, azonban fájdalomtól remegő kézzel nagyon nehezen tudta kontrollálni a mozdulatait.

Norbi megsérült: Fel kellett volna adnom?

Kiss Norbert Ádámnak kiemelten ügyelnie kellett rá, hogy vigyázzon magára főzés közben, azonban a kapkodás nála is hibát okozott. Megvágta az ujját, a vérzés pedig nem akart elállni. Erőt kellett vennie magán interjú közben, hogy visszatartsa a könnyeit, mert attól félt, hogy az egész küzdelme mehet a kukába.

Beáta súlyos sérülése ellenére sem akart kimenni a konyhából

A Konyhafőnök legújabb évadában is megtörtént a baj. Kállai Beáta figyelmetlen volt és annyira megvágta az ujját, hogy orvost kellett hívni hozzá. Ennél már csak az sokkolta jobban a versenyzőt, amikor Zé győzködni kezdte: ki kell mennie a stúdióból, hogy ellássák a sebét:

Még, ha levágtam volna az ujjamat is, mentem volna vissza!

#A Konyhafőnök#baleset#fördős zé#sérülés#nagy ervin#best of#összeállítás#főzés#vágás#égési sérülés#esés#ájulás#sírás#könnyek#nagy alexandra#horváth cintia#serbán attila#kiss norbert ádám#li mengyi#kállai beáta#dr. ragány zoltán#ollári robi#jerkovics bogi

Címlapról ajánljuk