A Konyhafőnök

Durva sérülés és komoly kritika rázta meg a versenyzőket – Ez történt A Konyhafőnök 5. napján

rtl.hurtl.hu

2022. május 6. 22:25

A Válogató harmadik napján óriási volt a tét, hiszen ez volt a versenyzők utolsó lehetősége, hogy bejussanak a következő fordulóba. Ez meg is látszott a hobbi szakácsok lendületén: füstöltek az edények és megszaladtak a kések…

A Válogató utolsó napján „bemelegítésnek” a versenyzők egy láda krumplit kaptak. Sárközi Ákos intelmei alapján a petrezselymes burgonya feltálalása kizáró ok! Mindenkitől kreatív megoldásokat várt a zsűri, de hogy ne legyen ennyire egyszerű továbbjutni, egy igazán nemes alapanyag is csatlakozott a főzéshez egy élő homár személyében.

Meglepetés alapanyagok ide vagy oda, Melanie-nek minden mással is gondja akadt főzés közben. Először a szuvidkád, majd egy konzerv is felesküdött ellene, így a versenyző lelki békéje hamar elillant. Kapkodva próbálta megoldani a sorra felmerülő problémákat, aminek a vége majdnem végzetes lett, hiszen az anyuka kifakadt:

Mindjárt feladom, komolyan!


A második feladatban őzgerinc várta a versenyzőket és egy izgalmas gomba szelekció. A Táborba egy – ezen alapanyagokból elkészített – főételen keresztül vezetett az út.

Ez a kihívás is megizzasztott egy-két versenyzőt. Patrik például végtelen háborúban állt a mártásával, ami – bármit is tett bele – nem akart összeállni. A főzés végéhez közeledve a srác már annyira ideges volt, hogy szíve szerint elhajította volna a serpenyőjét.


Nem ő volt az egyetlen, akin kifogott az őz-gomba kombináció: Bea annyira kapkodott, hogy elkészíthesse a megálmodott elemeit, hogy egy óvatlan pillanatban durván elvágta az egyik ujját. Azonnal orvost hívtak hozzá, aki a kulisszák takarásában ellátta a háziasszony sebét. Bea viszont nem adta fel, kötés és fájdalom nem számított, szaladt is vissza a konyhába, mert kijelentette: semmi sem állíthatja meg.


Ezek után még a kóstoláson sem nyugodtak le a kedélyek, hiszen Sárközi Ákos keményen kérdőre vonta az egyik versenyzőt:

Miért hallgatsz Jenőre?


A Tábor hetébe végül 30 versenyző főzte be magát, akik három napon keresztül, szakmai legendákkal felkészülve próbálnak meg eljutni a kötényszerző napokig, hogy bekerülhessenek valamelyik Michelin-csillagos séf csapatába. A Konyhafőnökben idén legendás évadra terítünk!

#A Konyhafőnök#kritika#fördős zé#sérülés#sárközi ákos#baleset#rácz jenő#ez történt#összefoglaló

Címlapról ajánljuk