A Konyhafőnök

Egy versenyző feladta, egy másik jelentkező pedig bárddal rémisztgette a zsűrit – ez történt A Konyhafőnök 4. napján

rtl.hurtl.hu

2022. május 5. 22:30

A Válogató második napján újabb versenyzők mérettették meg magukat a gasztroreality legendás konyhájában. Volt, aki akkora lendülettel esett neki a feladatoknak, hogy még a zsűrit is megrémítette, azonban akadt olyan is, aki nem bírta a versenyt és kisétált a stúdióból. 

A farmerkötényesek az első feladatban egy házi hűtőszekrény és egy éléskamra kincseivel dolgozhattak. Sokan tanácstalanul nézegették az alapanyagokat, hiszen nem igazán tudták, mit is készíthetnének ezekből a magyaros elemekből. Dávid – a Survivor egykori győztese – se találta a kiutat, ezért a séfek oda is léptek hozzá, hogy segítsenek. Hamar kiderült azonban, hogy a versenyző nemcsak az ötletet, de a motivációt se találta magában, amiért Sárközi Ákos jól oda is pirított neki:

Ha nem akarod, sétálj ki!


A kóstoláson szerencsére több olyan tányér is a zsűri elé került, amelyek akár egy étterem kínálatában is megállták volna a helyüket, sőt még Love Island Kitty is meglepte Jenőéket a teljesítményével:

Durva, mert engem is túlszárnyaltál!


Az első feladat után váratlan fordulat szakította félbe az eredményhirdetést. A Survivor egykori győztesének túl nagy falat volt A Konyhafőnök, így saját, egyéni döntésének megfelelően az első megmérettetés után feladta a versenyt, helyét az éppen előtte kieső versenyzőtársa vette át.  


Ezek után tovább hömpölygött a gasztrofolyam, hiszen a második főzés egy zsenge hozzávalóval indult. A konyhapultokon fél malacok hevertek, amit a zsűri egy kis vérrel spékelt meg.

A látványnak nem mindenki örült. Alföldy Anna nekiesett ugyan a malacnak, de hiába a vidéki disznóvágások, ez a meló már neki is sok volt:

Ez nem nőnek való feladat!


Persze, akadtak olyanok is, akik lazán felkapták a bárdot és úgy kaszaboltak és bontottak a pultjukban, hogy még a séfek is csak félve merték megközelíteni:


A nap nagy kérdése pedig az volt: vajon Zsolt élni tud a lehetőséggel, amit Dávid feladása után kapott a zsűritől? A versenyző félve vitte tányérját az ítészek elé, hiszen simán benne volt a pakliban, hogy egy nap alatt bizony kétszer is kiesik a versenyből.

Ezúttal is ketten hagyták el – egy feladással és egy kieséssel – A Konyhafőnök konyháját, számukra véget ért A Konyhafőnök címről és az ezzel járó 10 millió forintról szőtt álom.

A versenynapot követően a többieknek már csak egy napjuk marad bizonyítani, hogy helyük van a Tábor hetében, ahol – előre szólunk – nem lesz könnyű dolguk, mert szakmai legendák fogják kiképezni őket!
 

A következő adás a Válogató utolsó napja, ahol kiderül, kik azok, akik folytathatják a küzdelmet a színes kötényekért.

#A Konyhafőnök#ez történt#fördős zé#sárközi ákos#feladás#rácz jenő#bárd#hentes#malac#kóstolás#kiesés#tömböly dávid#Survivor

Címlapról ajánljuk