X-Faktor

Négy versenyző számára véget ért az X-Faktor

rtl.hurtl.hu

2022. október 23. 2:15

Mi minden történt a tehetségkutató első Élő show-jában? Mutatjuk!

Az X-Faktor első Élő show-jában 12 versenyző lépett színpadra, azonban az est végén 4 énekes számára véget ért a tehetségkutató. Sorba vettük, hogy mi minden történt az adásban.

Először Beretka Ádám lépett színpadra, aki Beton.Hofi Anakonda című dalát adta elő. A srác a kisfilmjében elárulta, hogy meglepődött, mert azt hitte, sokkal jobban összepasszolnak majd mentorával. Az első pár hét súrlódásokkal teli volt, kapcsolatukról pedig ByeAlex is hasonlóan vélekedett:

Te vagy az egyetlen mentoráltam eddig, akivel nem tudok előrelépni

– mondta a mentor.

ByeAlex mentoráltját a produkciója után nem kímélte Puskás-Dallos Peti, aki hiányolta a vagányságot és a csibészséget az előadásmódból.


Ádám produkciója volt az utolsó, ami még az RTL Klubon ment, hisz a 25 éves RTL az élő adás közben váltott nevet és arculatot. Véget ért egy korszak, és ezzel egyidőben kezdetét vette egy új. Íme a történelmi pillanat:


Másodikként Sophia Khan állt színpadra, akit az Élő show előtt meglátogatt az anyukája. Gáspár Laci mentoráltja úgy tekint az édesanyjára, mint a legjobb barátjára, ezért feltöltötte őt a vele töltött idő. A mentorok ennek ellenére negatív kritikát fogalmaztak meg a produkciójával kapcsolatban: ByeAlex a dalválasztást kifogásolta, és Puskás Peti is csalódottságát fejezte ki.

Úgy emlékeztem, hogy te jobban énekelsz

– mondta Sophiának, aki Doja Cat és SZA Kiss Me More című dalát adta elő.


Őt követte Boros Marci a színpadon, aki az X-Faktor miatt különköltözött a családjától, viszont már az első szülei nélkül töltött napon homok került a gépezetbe. A srác ennek ellenére olyat énekelt, amivel mind a négy mentort levette a  lábáról.

Egy előadó született a színpadon

– dicsérték meg a fiút, akit Herceg Erika egy igazi csodagyereknek nevezett.

Hallgasd meg Boros Marci Üzenek nektek című saját dalát, aminek az X-Faktor első Élő show-jában volt a premiere!


Bodrogi Gyula egy fontos tanáccsal látta el unokáját, Bodrogi Enikőt az Élő show előtt, amiről kisfilmjében mesélt a lány. Enikő azt érzi, hogy egy mesébe csöppent, amire ByeAlex is ráerősített, aki szerint érdemes lenne musicalekben és mesékben énekelnie a lánynak.

Az egyik legnagyobb éneklés volt, amit én itt valaha hallottam

– mondta Gáspár Laci, majd meghajolt Enikő előtt.

Bodrogi Enikő a Hogyan tudnék élni nélküled című Demjén Ferenc dalt énekelte el az első Élő show-ban.


Váradi Ábelt nemcsak az Élő show-ra készítette fel mentora, de igazi TikTokkert is faragott belőle. A fiú kisfilmjéből az is kiderült, hogy Peti és Ábel zeneileg is nagyon jól megértik egymást. ByeAlexet nem győzte meg a srác produkciója, ahogy Gáspár Lacit sem.

El volt puffantva nagyon sok klisé, amit már ezerszer hallottam

– fogalmazta meg kritikáját Alex, aki szerint egyértelműen érződik, hogy Ábel nagy rajongója a Nirvanának. 

Íme Váradi Ábel saját dala, a Maradj bennem!:


Helfy Alexa minél inkább szeretett volna teljesíteni, annál kevésbé sikerült neki, Herceg Erika mégis magával vitte őt az Élő show-ba. A versenyző teljesen el volt veszve a felkészülés során, ezért mentora igyekezett visszaépíteni az önbizalmát.

Azt éreztem, hogy nem vagyok ide való

– vallotta be kisfilmjében a lány, akibe végül Erika öntött lelket.

Puskás-Dallos Peti azt az előadót várta az Élő show színpadára Helfy Alexa személyében, aki a Válogatón katarzist okozott nekik, azonban ez a pillanat ezúttal nem ismétlődött meg. ByeAlex szerint jó volt a dalválasztás, Gáspár Laci szerint viszont sokszor nem volt hangnemben a lány.

Helfy Alexa Azahriah népszerű dalát, a Four Moods-ot adta elő.


ByeAlex hiába próbált meg közel férkőzni mentoráltjához, Solyom Bernihez, nem járt sikerrel, és a lány többször elutasította őt. Berni egyelőre zárkózott, ezért mentora inkább csak a háttérből figyelte a próbákat, az élő adásban azonban nagyot robbantott a lány. Bár Puskás-Dallos Peti szerint Berninek legközelebb még jobban bele kellene tennie magát a dalba, Herceg Erika az egyik legjobbnak nevezte őt, Gáspár Laci pedig azt hitte, hogy ByeAlex mentoráltja az Élő show egyik extra produkciója.

Íme Solyom Bernadett előadásában Coolio Gangsta's Paradise című dala:


Mihályfi Luca életének gyermekkora óta része a zene. A lány eddig mindig csak takarásból figyelte a történéseket, az X-Faktornak köszönhetően viszont most ő is megcsillogtathatta a tudását. Kisfilmjében elárulta, hogy egyelőre szürreális érzés számára, hogy szülei után most ő került reflektorfénybe. Luca mind a négy mentort lenyűgözte Élő show-s produkciójával, ami után biztossá vált számukra, hogy a lányból énekesnő lesz. Sőt, már most annak tartják Gáspár Laci mentoráltját.

Figyelj, ez tökéletes volt!

– mondta ByeAlex, aki először nem találta a szavakat.

Nézd meg Mihályfi Luca előadásában Gnarls Barkley Crazy című dalát!


Isky & Szkym gyerekkoruk óta felnéznenk ByeAlexre, aki mentorukként segítette őket. A hasonló stílus és humorérzék miatt alig érzik a korkülönbséget, és amiben tudják, kikérik a mentor véleményét – mint kiderült, még a fogmosásban is. A rapduó nem aratott osztatlan sikert a mentorok körében. Herceg Erika hiányolt valamit a srácok produkciójából, ugyanakkor látta a fejlődést is. Puskás-Dallos Peti sokkal szigorúbban fogalmazott, mint mentortársa:

Igenis meg kell tanulni énekelni!

– mondta a mentor, aki szerint Isky & Szkym nem hagyatkozhatnak csak az autotune-ra.

Hallgasd meg Fiatal vagyok című saját dalukat!


Puskás Peti mentoráltjának, Kiss Kevinnek eddig kusza volt az élete, ami miatt sokszor ingerült volt, a zene azonban mindig megnyugtatja őt, ezért szinte minden szabadidejét gyakorlással tölti.

A zene nekem az életet jelenti

– mondta kisfilmjében a srác, aki Táncolj ma! című saját dalával állt színpadra.

Herceg Erika egy sztárnak tartja Kevint, ByeAlex szerint viszont a srácnak mernie kellene más dolgokhoz is hozzányúlni, hogy valami újat mutathasson magából. Puskás Peti ezután a mentoráltja védelmére kelt, és elárulta, hogy a versenyző gégegyulladással állt színpadra.


Serbán Szebasztián még az énektanára szemébe is könnyeket csalt hangjával a próbákon. Gáspár Laci öregesnek nevezte mentoráltja ízlését, Szebasztiánt viszont jó emlékek kötik a régi dalokhoz, és szeretné, ha édesapja álmát is valóra válthatná ezekkel.

Az egyik legnagyobb tehetség vagy ebben az évadban

– így értékelték Szebasztián produkcióját a mentorok, azonban volt olyan mentor, aki szerint nagy falat volt ez a dal a fiúnak, és még nagyon sokat kell gyúrnia a hangján, hogy kijavítsa a hibákat, és igazán katartikus élményt nyújtson.

Íme Máté Péter Mondd miért szeretsz te mást? című dala Serbán Szebasztián előadásában:


Herceg Erika szerint saját formációjában, a VIA Grában nem volt akkora egyetértés, mint amekkora a Synergyben van Hanga, Kitti és Nicoleta között. Erika úgy gondolja, hogy a Synergy azért lesz más, mint az eddigi lánycsapatok, mert egy olyan mentor foglalkozik velük, aki ebben nőtte ki magát.

Olyanokat hozunk ki egymásból, amikre mi sem számítottunk

– mesélték kisfilmjükben a lányok, akik a BLACKPINK dél-koreai formáció Pink Venom című dalát adták elő.

A Synergy produkciója után Herceg Erika összetűzésbe került mentortársaival, az egyik lány pedig sírva is fakadt ByeAlex kemény szavaitól.


Miután mind a 12 versenyző színpadra állt, a döntés a nézők kezében volt. A szavazás eredménye alapján ez a négy versenyző búcsúzott a 2022-es X-Faktortól az első Élő show-ban:

Sophia Khan, Váradi Ábel, Isky & Szkym és Beretka Ádám.

Íme az eredményhirdetés feszült pillanatai:

#X-Faktor#élő show#byealex#gáspár laci#összefoglaló#puskás-dallos peti#11. évad#9. rész#herceg erika#boros marci#kiss kevin#isky & szkym#helfy alexa#solyom bernadett#Bodrogi Enikő#beretka ádám#sophia khan#váradi ábel#mihályfi luca#synergy#serbán szebasztián

Címlapról ajánljuk