X-Faktor

Herceg Erika sértetten kirohant a stúdióból, Miller Dávid duettet énekelt, és az egész stúdió zokogott az X-Faktor 2. Válogatóján

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 10. 22:05

A vicces és megható pillanatok mellett a tehetségkutató legújabb adásában a feszültség is helyet követelt magának. Az idei évadban ugyanis először a mentorok egymásnak feszültek, aminek az lett a vége, hogy Erika faképnél hagyta Puskás Petiéket. 

A Válogató második adásában a stúdió pillanatok alatt átváltozott gyerekkorunk egyik legikonikusabb falujává, amikor Hókuszpók lépett a színpadra, hű társa, Sziamiaú kíséretében. Berkeszi János mindenkit meglepett különleges jelmezével, és miután minden mentort törppé avatott, jöhetett is a produkciója. A Bűvös csákó című dal akkora sikert aratott, hogy Puskás Peti az idei évadban először felment a színpadra. Persze nem maradtak kettesben, hiszen Peti a jelentkező egész családját felcsalta magukkal a színpadra:

A családod büszke lehet rád. Szeressétek egymást!

– mondta Laci a produkció után.


Ez az adás nemcsak a meghökkentő ruháktól vált emlékezetessé, hiszen Peti egy új mentort is bevett a csapatba. A közönség soraiban ülő Áront már a felvétel első perceiben kiszúrta magának, és azonnal egy hullámhosszra kerültek újdonsült segítőjével. Olyannyira, hogy több közös tánc után már a helyét is átadta a srácnak, aki a nevében értékelhette az egyik versenyzőt, Lariont. Petinek ez annyira bejött, hogy hamar meglátta Áronban a lehetőséget:

Figyelj, kettőkor el kell mennem, egy órára tudsz helyettesíteni?

– tette fel a kérdést.


Ezek után már az X-Faktor műsorvezetőjén volt a sor, hogy meglepődjön, az egyik versenyző ugyanis a Süt a nap című dalával készült a Válogatóra.

Ez nagyon megtisztelő.

– lelkesedett Dávid, aki össze is pacsizott a versenyzővel, és a színfalak mögül biztatta Dominikot.

A következő versenyző, Solyom Bernadett félve állt a mentorok elé, mivel pár évvel korábban nagyon rossz élménye volt a színpadon. Ez az emlék még a jelentkezését is beárnyékolta, hiszen úgy érezte, nem biztos, hogy helye van a tehetségkutatóban. Ennek ellenére szembenézett legnagyobb félelmével, és mikrofont ragadott. A siker pedig nem maradt el: mind a négy mentor állva tapsolta meg a produkcióját.

Amit csinálsz, nagyon különleges és nagyon menő!

– mondta neki ByeAlex.


A rap világát ezután egy kis mediterrán dallam törte meg, ugyanis megérkezett a Bucca Brothers. A három testvér kora reggel indult útnak Olaszországból, hogy az X-Faktor színpadára állhassanak, és a Tu vuo' fa' l'americano című dallal egy kis napfényt hozzanak magukkal.

A kellemes hangokat egy idő után furcsa orgánumok szakították meg. Sorban érkeztek ugyanis a mindenre elszánt versenyzők, akik nem igazán nyerték el a mentorok tetszését produkcióikkal. „Pusztító volt” – robbant ki egyszer Erikából, aki befogott füllel hallgatta végig az operaénekesnő előadását. Persze nem ő volt az egyetlen, aki nem bírta magában tartani a véleményét:

Megmutattad, hogy milyen egy jó tartós gyomorrontás

– bukott ki Laciból.


Később viszont egy 17 éves fiú története és produkciója miatt dermedt le az egész stúdió. Boros Marcell számára a zene a menekülést jelenti, hiszen miután oxigénhiányosan született, világéletében kirekesztettnek érezte magát. Többek között azért is érkezett a műsorba, hogy egy rendkívül fontos üzenetet adjon át a világnak:

Az életben mindenki egyenlőnek születik.

Előadását hallva a mentorok már nemcsak a történetén hatódtak meg, hanem a tehetségén is:

Mindenkinek vannak keresztjei az életben. A kereszt, amit cipelsz magaddal, az a tehetség

– értékelte elismerősen Alex a srácot.


A megindító rapelőadást egy tökéletes Adele-feldolgozás követte. A Németországból érkező versenyző előadásával maximálisan meggyőzte mind a négy mentort, akik csak áradozni tudták a lány produkciója után.

A jelentkezők szárnyalása és bukása mellett Miller Dávid is reflektorfénybe került, ráadásul nem akárki mellett. Visszatért ugyanis Rambo! Amikor Dávid megtudta, hogy a versenyző az Aladdin betétdalával készült a Válogatóra, egyből felcsillant a szeme, hiszen az élőszereplős filmben ő kölcsönzi a címszereplő magyar énekhangját. A produkció közben gondolt egyet, és egyszer csak felszaladt a sráchoz a színpadra, hogy együtt énekeljék el az érzelmes dalt.

Meghatódtam, ahogy egymásra találtatok

– poénkodott Peti a produkció után.


„Harry Pöttyer” azért érkezett, hogy megjósolja a mentorok jövőjét. Erika ekkor tudta meg, hogy hamarosan bosszús lesz, és a jövendölés nem sokkal később valóra is vált. A női mentor hiába nógatta Petit, hogy táncoljon, mentortársa ezúttal sem volt hajlandó felmenni a színpadra. Erika végül felkapta a vizet, és megmondta a véleményét Petinek:

Ennyire negatív még egy évadban sem voltál. Tök unalmas veletek.

Amikor Nagy Krisztofer egy Lady Gaga-dalt adott elő, Erika ismét megpróbálta felcsábítani Petit a színpadra. Mentortársa azonban hallani sem akart a dologról, és inkább „menekülőre fogta a dolgot”. Erika viszont úgy érezte, hogy a fiúk magára hagyták egy kellemetlen szituációban, amit észre kellett volna venniük. A vita közben Alex ráadásul készített róla egy fényképet, ami még jobban feldühítette Erikát, aki emiatt fogta magát, és kiviharzott a stúdióból. A színfalak mögött még Miller Dávid sem tudta megvigasztalni.


Végül, miután az X-Faktor női mentora visszatért a stúdióba, sorban leintette a versenyzőket, mentortársai azonban nem igazán értettek egyet a döntéseivel. Végül Laci bocsánatot kért Erikától, aki ekkor belátta:

Lehet, hogy én is túlzásokba estem.

Szerencsére a hűvös hangulat nem maradt meg sokáig a stúdióban, hiszen egy ismerős páros előadása minden korábbi sérelmet elűzött a mentorok szívéből. DJ Papucs és Janika a 2019-es X-Faktor Táborában ismerkedtek össze, idén pedig egy közös formációval tértek vissza a tehetségkutatóba. A Budapesti éjszakák című dallal felperzselték a színpadot, olyannyira, hogy végül Peti sem tudta visszafogni magát, és egyből felmászott az asztalra, ahova Erikát is magával hívta.


Az óriási buli után egy 14 éves jelentkező állt a mentorok elé, aki annak ellenére, hogy van barátnője, bevallotta: csajozni érkezett az X-Faktorba. Almási Krisztofer Kökény Attila dalával készült a mentoroknak, akik egyből eloszlatták a srác vágyálmait.

Ilyen szürreális éneklést soha életemben nem hallottam.

– szörnyülködött Alex.

A Válogató második adása egy lehengerlő produkcióval ért véget. Bodrogi Gyula unokája után ismét leesett a mentorok álla, amikor megtudták, hogy a színpadra lépő Lucának a Keresztanyu népszerű színésze, Mihályfi Balázs az édesapja. Luca Billie Eilish világslágerével teljesen lenyűgözte a mentorokat, akik már most biztosak benne: mind a négyen küzdeni fognak érte a Táborban.

Van kedved velem megnyerni ezt az évadot?

– tette fel a nagy kérdést Alex.

#X-Faktor#rtl#RTL Klub#miller dávid#puskás-dallos peti#válogató#2. adás#byealex#összefoglaló#gáspár laci#ez történt#herceg erika#vita#veszekedés#rambo#boros marcell#duett

Címlapról ajánljuk