Videó

Egyenesen az ágyakra zuhant a vakolat a plafonról a kórteremben öt éve

rtl.hurtl.hu

2024. január 11. 5:07

Öt éve ezen a napon szakadt le a plafon a budapesti Bajcsy-Zsilinszky kórház egyik fizetős kórtermében. Az esetről akkor képek is készültek, amiket a 444-hez juttatott el az egyik olvasójuk. A fotókon látni lehetett, hogy az ágyakat beterítette a törmelék és a lehullott mennyezet darabjai. Akkor László Imre, DK-s politikus úgy gondolta, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ egyszerűen nem adott elég pénzt karbantartására. A kórház szerint a bajt az okozta, hogy levezető csatornában megfagyott a csapadék. 

Az elmúlt öt évben nem csak a leszakadt plafonból lehetett következtetni az egészségügy állapotára. Hogy a pénz nem feltétlenül elég az ágazatban arra az is utalhat, hogy rekordösszegű adósságot halmoztak fel tavaly a kórházak, mert nem kapják meg egy-egy beavatkozás tényleges árát:


Nemrég nyilvánosságra került egy dokumentumot, amely szerint már négy olyan osztály van a budapesti János kórházban, ahol nem fogadnak II. kerületi betegeket március végéig. A helyzetértékelésre részletesen reagált a János kórház is, és a lépést az ágyak számának csökkenésével indokolják, ami több másik kerületben élőt is érint. Az RTL Híradó is foglalkozott az üggyel:


A kórházban egyébként sokáig nem volt fűtés az egyik osztályon.

2023 nyarán derült ki, hogy nem működött a lift az egyik budapesti kórházban, ahol főként mozgásszervi rehabilitációt végeznek. Az egyik dolgozó szerint akkor már egy hónapja nem lehetett használni a liftet, a betegeket beteghordók vitték fel az emeletre. 

#Videó#ezen a napon#Belföld#leszakadt#Bajcsy-Zsilinszky kórház#plafon#kórházak#egészségügy

Címlapról ajánljuk