ValóVilág

Villafamília: A komisz nem hagyja nyugton mutterékat

rtl.hurtl.hu

2015. január 26. 21:50

Meghitt családi kör; apu facér, anyu tűzrőlpattant, a kölök meg komisz. Dennis büntetésből gyámság alá került: nem dönthet egyedül, és nem is maradhat felügyelet nélkül. Lehet, hogy a szülőknek ez nagyobb büntetés, és a végén a nyúl viszi a vadászpuskát?

Mindenki csiniben, készülődnek a bankettre, csoportkép, egyszerre mosolygás: szi-fi-lisz! Ez a csíííz 2015-ös villa-megfelelője lehet. Fanni közösen pózol Anti bácsival, bár a lány gáznak tartja, hogy a töritanár nem rittyentette ki magát a bulira.



Majd közös éneklés, saját dalt költöttek, amiben a tanáraikat éltetik. Aztán szolid, bankettos, tanár-diák beszélgetés. Orsi tanárnő Fannit kérdezi: Mit érsz a szépségeddel, ha elvisz téged a rák?
 

Igen, félek a bőrráktól, skorpió a horoszkópom.
 

Robin viszont közbelép, elrabolja a tanárnőt, és már viszi is be a szaunába. Szavalja neki a kínrímekkel telepakolt, saját, cuki kis költeményét, és még egy csokor virággal ajándékozza meg Orsit, aki megjegyzi, hogy amúgy nem szingli, Robin nincs meglepődve rajta. Mindeközben Anti bácsi és Fanni ismét egymásra találnak, és a tanár úr bölcsességekkel látja el az édibédit: még érned kell, és nem feltétlenül kell magadra venni a butaságot. Gong, a nevelők nélkül folytatódik a buli.

Dennis a kanapén szomorkodik, nem érzi jól magát bukott diákként. Fanni vigasztalgatja, Dóri csatlakozik, látja, hogy valami nem oké. Szerencsére nem dől kardjába a komisz, mert érkezik a zene és hozzá az innivaló. Fanni Danit cukkolja: szar érzés, hogy nem a tiéd a lila kendő, mi? Ne hazudj, látom, hogy majd megveszel a kendőmért. Dani próbálja félvállról kezelni, de persze piszkálja a csőrét a nagyképű, fölényes viselkedés. Fanni, drága, egyet ne felejts el: a végzet mindenkit utolér! És utána már nem válogatja meg a szavait a hegylakó:
 

Egy vadparaszt lett belőled!
 

Dani a szobában panaszkodik Edinának, Dórinak. Fanni utána megy, és mondja a magáét. A következő jelenetben ugyanez a téma, a szereplők is, csak a helyszín változik. Megy az adok-kapok rendesen. Ki szerelmes, ki nem, ki vállalja fel, ki nem, ki játssza el a szerelmest taktikából, ki nem? Beszáll Laci is:
 

Bújj már el Fanni a szőrös hátaddal, meg a mellényeddel, meg a lábszőröddel!
 

Fanni védekezik, hogy ő azért van itt, mert itt van! - ezzel az érvvel mondjuk nehéz harcba szállni, ő bárkit kivihet, mindenkit kint hagyna, és minden velős monológját egy köszönömmel zárja. Jah, és szerinte persze mindenki szánalmas kis csicska. Dani értetlenkedve kérdezi többször, hogy ennek a lánynak meg miért van ekkora arca a semmire? Dennis ott marad, de rosszul teszi, mert ami Laciban maradt kötözködhetnék, azt bizony a komisz kapja. Aki nemigen akar ebben részt venni, de Laci csak hergeli:
 

Dennis, nyugi, ez nem az érettségi, itt nem fogsz megbukni!
 

Laci kérdez, Dennis nem válaszol, vagy teljesen mást mond, a beszélgetés egyre abszurdabb, már Edina is csak röhögni tud a diskurzuson. Ej, ezt viszont a facér nem veszi jó néven, úgy megsértődik, hogy eldobja a vizes palackot, és odatol egy „hülyekurvát” a kedvesének. Utána még egy sor duzzogás, lelki zsarolás: nem álltál ki mellettem, úgyhogy holnap kijelentkezek a játékból.

Kezdődik a nap, álmosan, nyűgösen, másnaposan, Laci ölelkezik, magyarázkodik, nem úgy értette ő azt az ocsmány szövegelést. Dennis Fanninak meséli, hogy megtörte az ittas Lacit, akkora ász volt, hogy még Edina is vele vidult. Dóri is próbál regenerálódni, az uborkát hívja segítségül.



Levél: Dennis két tárgyból megbukott a Villaérettségin, vagyis alkalmatlan arra, hogy nagykorúvá váljon, így gyámság alá kerül a komisz. És a hab a tortán: a nevelőanyu Edina, a nevelőfater meg Laci. Mindenki gondolhatja, hogy Dennis ennek mennyire örül... Edina már néz is rá lesajnálóan: Na, kisfiam, most kezdődik a buli! Edináék nevelik, etetik, fürdetik. Ez még nem is lenne akkora baj, hanem a kiskorú nem dönthet önállóan, vagyis a kiválasztó jellel is a szülők rendelkeznek. Dennis már dörzsöli is a tenyerét, hogy lehet, hogy ez nem is neki lesz büntetés, hanem inkább Lacinak, aki jócskán el is van keseredve:
 

Ha lenne itt egy Villakocsma, egész nap ott innék bánatomban, hogy ilyen gyereket kaptam.
 

Dennis magára ölti a jól lakott óvodás gúnyát, amihez egy szódásszifon szemüveg is dukál, és közli, hogy indul kaksizni, a szülők meg tarthatnak vele. Amíg a kölkök a budin végzi a dolgát, az idő alatt apu bocsánatot kér anyutól az esti viselkedése miatt. Fürdetés, Edina nem nyúlhat a komiszhoz, mert műfater féltékeny, nem kicsit.

Kiválasztás, Laciék szívük szerint Fannira rakták volna a jelet, ám a lila kendő ezúttal megvédi őt a Párbajtól. Végül három jellel, Dennis lett a kiválasztott. Edina nem érti Robint, hogy miért kapott tőle jelet. Danival diskurál a tűzrőlpattant. Robin eközben Dórival, Dennis-szel és Fannival vacsizik, Dóri szerint pont, hogy Edinával szaladt el egy kicsit a ló, Fanni sajnálja Robint.

Robin próbálja Edinával tisztázni a helyzetet, ám az erdélyi lány erre már nem vevő. Vérig sértődött. Szerinte az elmúlt napokban megbeszélték töviről hegyire a konfliktusokat, nem érti, hogy a fiú miért mond mást most, mint korábban. Laci is ugyanazt szajkózza, hogy jó lenne, ha megemésztené végre, hogy Edina anno Ádámot támogatta, és ezen lassan túl kellene lépnie. Aztán - persze jogosan - Robin megkérdezi, hogy akkor ő miért is kapott jelet Edináéktól? Ez azért már bonyolultabb helyzet, hiszen végülis Dennis jeléről döntöttek, és úgy gondolták, hogy magukra nyilván nem teszik, marad Dóri meg a fiú, és a címlaplány kezdettől fogva közelebb áll Dennishez.

A komisz gyerek érkezik, beledumál a felnőttek dolgába, de ezzel oldja is a feszkót: nem kapok jutalmat, hogy megmentettem egy fél liter bort? Nem! – érkezik a gyors szülői reakció. Viszont, ha guggolsz párat, és közben üvöltöd, hogy „szeretem Fannit”, együtt alhatsz a lánnyal. Fanni viszont már odaígérte magát Dórinak, így bukik a guggolós-projekt. Dennis meglátogatja Macit, megmutatja neki a zöld kendőjét, és megnyugtatja:
 

Visszajövök, és megb@asszuk a csicskák száját!
 

Nézd vissza a teljes adást itt és Most!

#ValóVilág#nevelés#komisz#dennis#gyámság#fanni#laci#edina#dóri#robin#dani#bankett#buli#tanárok#vizsga#ünneplés

Címlapról ajánljuk