Választás 2022

„A stílusról most ne beszéljünk” – Szijjártó Péter kritizálta a „személyeskedő” Zelenszkijt

Mohos MátéMohos Máté

2022. március 25. 16:12

A miniszter arról beszélt: elfogadja, hogy az ukrán elnöknek Ukrajna biztonsága az első, Magyarországnak viszont a magyar embereké. 

„A stílusról most ne beszéljünk, nem mintha ne lenne véleményem az ilyen típusú személyeskedésről” – mondta Szijjártó Péter New Yorkban a közmédia tudósítójának Volodimir Zelenszkij kritikájáról Orbán Viktorral szemben. A videót a külügyminiszter saját Facebook-oldalára is feltöltötte.

Arról beszélt: elfogadja, hogy az ukrán elnöknek Ukrajna biztonsága az első, Magyarországnak viszont a magyar embereké. Ezért nem engedi szerinte át a nyugati fegyverszállítmányokat az ország.

Elképesztő biztonsági kockázatot jelentenének ezek a döntések

– mondta, arra is utalva, hogy ez belesodorná Magyarországot a háborúba. Érti, hogy az ukránok és az ellenzék is ezt várja el a kormánytól, de akkor sem fogják ezt tenni.

Volodimir Zelenszkij pénteken azt üzente Orbánnak: „Figyelj, Viktor, tudod mi folyik Mariupolban? Kérlek, ha tudsz, menj a rakpartra, nézd meg azokat a cipőket, és rájössz, hogy a tömeggyilkosságok újra megtörténnek a mai világban. Ezt csinálja Oroszország. ”

Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke arról beszélt, hogy a miniszterelnök elutasította az ukrán elnök kéréseit, mert azok ellentétesek Magyarország érdekeivel. „Magyarország ki akar maradni ebből a háborúból, ezért nem enged át fegyverszállítmányokat, és nem küld fegyvereket Ukrajnába. Ugyanakkor minden eszközzel segíti a háború elől menekülőket, és humanitárius segítséget nyújt nekik” – mondta a sajtófőnök.

Később a fideszes influenszer, Rákay Philip azt írta: „Nem szégyelled magad, Zelenszkij?”, és hozzátette: „Fejezzétek be végre a hazám belerángatását a háborútokba! Hagyjátok abba a Magyarország elleni nemzetközi hergelést, a bűnbak keresést, állítsátok le azt az amerikai hálózatok által kimódolt, hazug retorikát!”

Zelenszkij stílusáról korábban az RTL Híradó készített riportot:

Nyitókép: Szijjártó Péter / Facebook

#Választás 2022#szijjártó péter#zelenszkij#orosz-ukrán háború#kormány#orbán viktor

Címlapról ajánljuk