Választás 2022

Szijjártó Péter egyeztetett az orosz Gazprom képviselőivel

Mohos MátéMohos Máté

2022. március 18. 11:35

Arról beszélt, hogy továbbra is jön az orosz gáz.

Egyeztetett a Gazprom és Bulgária képviselőivel is a két fél állítólagos vitája miatt Szijjártó Péter. Azt mondta, hogy nem fog akadályba ütközni az, hogy az országon keresztül szállítsák az orosz gázt, írja az MTI.

„Gazprom kifizette Bulgáriának a szerződés szerint járó tranzitdíjat, nincsen vitás kérdés a Gazprom és Bulgária között a gáztranzit tekintetében, így Magyarország gázellátása továbbra is biztonságban van” – mondta.

Megismételte, hogy a kőolaj is a szerződés szerint érkezik a Barátság kőolajvezetéken az oroszoktól, és hogy Magyarország nem fog semmi olyan szankciót támogatni, ami a kormány szerint veszélyeztetné az ország energiaellátását.

Arról is beszélt: „úgy tűnik, hogy a magyar baloldal továbbra sem tett le arról a céljáról, hogy veszélybe sodorja Magyarországot, hiszen továbbra is azt követeli, hogy szállítsunk fegyvereket a szomszédban zajló háborúba és továbbra is próbálja elbizonytalanítani az ország energiaellátását.”

Ezeket a vádakat Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje folyamatosan visszautasítja. A politikus péntekre sajtótájékoztatót hívott össze a hódmezővásárhelyi ügyészség elé, ahol feljelentést fog tenni a kormánypárt rágalmaknak, hazugságoknak tartott vádjai miatt.


Nyitókép: Szijjártó Péter / Facebook

#Választás 2022#szijjártó péter#márki-zay péter#ellenzék#gazprom#orosz-ukrán háború#gáz#kőolaj

Címlapról ajánljuk