Választás 2022

Márki-Zay megüzente Zelenszkijnek, hogy várja a két ország békés együttélését, Szijjártó ebből azt szűrte le, hogy fegyvereket akar küldeni Ukrajnába

rtl.hurtl.hu

2022. március 29. 13:08

Az ellenzék lemondásra szólította fel Szijjártót.

„Márki-Zay Péter Twitter-üzenetéből, amelyet Ukrajna elnökének küldött, világosan látszik. Megegyeztek, hogyha a baloldal nyerne, (…) azonnal megkezdenék a fegyverszállításokat” – mondta Szijjártó Péter a Facebookon.

Márki-Zay Péter valóban küldött üzenetet Zelenszkijnek a Twitteren hétfőn. Ebben azt írta: „Várom a napot, amikor személyesen találkozhatok Önnel itt a Duna partján, hogy gondolatokat cseréljünk nemzetünk és Európa jövőjéről, valamint a békés egymás mellett éléséről”.

A Telex megkérdezte Zaránd Pétert, az Egységben Magyarországért kampányfőnökét. Ő azt mondta, olcsó kampányfogásnak tartja a miniszter videóját, arra hivatott, hogy elterelje a figyelmet a Direkt36 cikkéről, ami arról szól:

orosz hackerek feltörték a külügy informatikai rendszereit, erről pedig már tudott Szijjártó, amikor kitüntetést vett át Szergej Lavrovtól.

Zaránd Péter szerint Márki-Zay Péter Twitter-posztja, ahogyan semmilyen háttértárgyalása sem jelent biztonsági kockázatot a magyar emberek számára, írja a Telex.


Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje így reagált Szijjártó videójára: „Szijjártó Péter is beállt orosz ügynöknek: megint a ’fegyverszállításról’ hazudozik. A lemondását kellett volna bejelentenie, ahelyett, hogy megint álhírt terjeszt.”


Korábban az RTL Híradó is foglalkozott azzal, hogy Volodimir Zelenszkij azt üzente Orbán Viktornak: el kell döntenie végre, melyik oldalon áll.

Nyitókép: Mohai Balázs / MTI

#Választás 2022#szijjártó péter#márki-zay péter#szergej lavrov#ellenzék#twitter#zelenszkij#orbán#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk