Választás 2022

Rákay Philip: Zelenszkij és a magyar baloldal egy kottából játszik

rtl.hurtl.hu

2022. március 25. 14:09

A fideszes influenszer számonkérte az orosz támadás alatt álló Ukrajna elnökét, amiért az külön üzenetben szólította meg Orbán Viktor. „Nem szégyelled magad, Zelenszkij?” – tette fel a kérdést Rákay Phillip.

Álljatok le végre!

– írja Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek Rákay Philip, aki annak a kormánybarát influenszercsoportnak az egyik tagja, amelynek üzeneteit sok százmillió forintos költéssel terjesztik a Facebookon.

Fejezzétek be végre a hazám belerángatását a háborútokba! Hagyjátok abba a Magyarország elleni nemzetközi hergelést, a bűnbak keresést, állítsátok le azt az amerikai hálózatok által kimódolt, hazug retorikát, amely szerint a magyar kormány a bűnös Ukrajna szenvedéséért, amiért nem enged át fegyvereket a magyar-ukrán határon!

– követeli a fideszes influenszer az orosz invázió alatt álló Ukrajna államfőjétől.

Nem szégyelled magad, Zelenszkij?

– teszi fel a kérdést az influenszer, hozzátéve, hogy Magyarország a háború kitörése után segített a menekülőknek, „ezekben a pillanatokban is önkéntesek ezreivel igyekszünk enyhíteni a biztonságot kereső ártatlan emberek fájdalmát”.

De téged persze mit sem érdekel mindez. Éppen ugyanabból az amerikai kottából beszélsz és hergelsz, mint a magyar baloldal politikusai. Akik Márki-Zay Pétertől a Momentumos és Párbeszédes hálózati ügynökhaverjaidon át, a Gyurcsány-lista minden egyes megszólalóján keresztül ugyanazt a nótát fújjátok: bármi áron, de valahogyan bele akarjátok rángatni a hazánkat a háborútokba.

Azt is írja:

bárhogy is mesterkedtek, Zelenszkij – a hálózatokkal együtt –, április 3-án a választásokon a magyar emberek ezért is szavaznak majd újra bizalmat Orbán Viktornak!

Rákay Philip arra reagált, hogy Volodimir Zelenszkij az Európai Tanácshoz intézett videoüzenetében külön is megszólította Orbán Viktort, azt kérve, hogy döntse el, velük van-e, vagy az oroszokkal, amikor szankciók bevezetéséről vagy az Ukrajnának szállítandó fegyverek átengedéséről van szó. Orbán – közvetítő útján – nemet mondott az ukrán elnök kérésére.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

#Választás 2022#választás#rákay philip#orosz-ukrán háború#volodimir zelenszkij#fidesz

Címlapról ajánljuk