Tudomány-Tech

Fotózgatta a kaját vacsora közben a nő, az étterem kiszámlázott neki 18 millió forintot

rtl.hurtl.hu

2023. december 8. 15:02

Kiderült, hogy óriási bakit követett el.

Épp egy étteremben vacsorázott délnyugat-Kínában egy nő, amikor eszébe jutott, hogy még nem volt meg a 21. század egyik legnépszerűbb tevékenysége: fotózgatni a kajáját, és kirakni a képeket a közösségi médiára – egészen pontosan a Kínában népszerű WeChatre.

Később óriásit nézett, amikor kihozta neki a pincér a számlát, ami nem túl fényűző vacsorája után 430 ezer jüanról, azaz nagyjából 18 millió forintról szólt. Azt hihetnénk, hogy az étteremnek lett ennyire elege a kajájukat fotózgató vendégekből, azonban más a dolog nyitja:

a nő által feltöltött képen látszódott ugyanis az asztalhoz tartozó QR-kód, aminek a segítségével ételeket lehet hozzáadni a rendeléshez. 

A közösségi média felületén pedig a képen keresztül számtalan ember le tudta olvasni azt, és viccből elkezdték extra rendelésekkel bombázni az éttermet a nő nevében.

Az SCMP szerint végül 2580 tintahal, 1850 adag kacsavér és 9990 adag rákpaszta került a nő számlájára. Szerencsére azonban amikor szólt a malőrről, az étterem vezetése megértő voltak vele szemben, és nem fizettették ki vele a csillagászati összeget.

Nyitókép: Getty Images

#Tudomány-Tech#telefon#fotó#közösségi média#étterem#számla

Címlapról ajánljuk