Tudomány-Tech

Fontos frissítés jön a Samsung telefonokhoz, saját érdekében mielőbb aktiválja

rtl.hurtl.hu

2023. november 3. 14:32

Megérkezett a Samsung okostelefonok felhasználói felületének frissítése. Új és hasznos biztonsági funkcióval is bővült a One UI, amit érdemes mielőbb bekapcsolni.

A Samsung megkezdte a telefonjain futó felhasználói felület, a One UI legújabb verziójának terjesztését. A frissítés rengeteg újdonságot, teljesítménynövelést és személyre szabási lehetőséget kínál, valamint megérkezett az Auto Blocker nevű eszköz is, amely a gyártó szerint javítja a Samsung okostelefonok biztonságát, írja a hvg.hu.

Az új biztonsági funkció számos One UI 6-ot futtató eszközön lesz elérhető, így a Galaxy S-széria 21-es és újabb modelljein is, de az olcsóbb, Galaxy A04 és későbbi mobilokra, illetve a Galaxy Tab 8 és újabb tableteken is ékezik majd.

Az Auto Blocker három fő funkciót tartalmaz: blokkolja a gyanús forrásokból származó alkalmazások telepítését; rendszeresen ellenőrzi az alkalmazásokat a potenciális biztonsági fenyegetések szempontjából; illetve megakadályozza, hogy valaki USB-n keresztül rosszindulatú parancsokat küldjön a telefonnak, amely funkció különösen hasznos lehet azoknak, akik nincsenek tisztában a nyilvános USB-töltőaljzatok veszélyeivel.

Fontos, hogy az új funkció nem kapcsol be magától, így mindenekelőtt aktiválni kell a beállítások közt.

Az új funkcióról további részleteket itt találhat. A One UI 6 frissítés egyben a Message Guard funkciót is tovább fejleszti, amit a szöveges üzenetek által kezdeményezett kattintásmentes támadások mérséklésére terveztek. Így már várhatóan megakadályozza a nulla kattintásos támadásokat az olyan üzenetküldő alkalmazásokon keresztül, mint a Messenger, a Telegram, vagy a WhatsApp.

Nyitókép (illusztráció): Dia Dipasupil / Getty Images for Samsung

#Tudomány-Tech#Samsung#okostelefon#android#új#funkció#frissítés

Címlapról ajánljuk