Sztárbox

Istenes Bence edzője: Ez a meccs nem a bokszról szólt

Szeifert-László MónikaSzeifert-László Mónika

2023. november 28. 10:09

Tóth Tamás szerint kettős mérce szerint ítélik meg az emberek Istenes Bencét, aki belátta, ha hibázott, bocsánatot is kért, mégis meg van hurcolva. A bokszberkekben Barbár néven ismert szakember már többször végignézte a vasárnap esti meccset, és ugyanazt látja, amit a ring mellől: szerinte Istenesnek több tiszta találata volt, mint Rácz Jenőnek. Tóth Tamás úgy érzi, valami olyan dolgot vittek be a szorítóba az elődöntő alatt, aminek semmi keresnivalója nincs a ringben. 

Istenes Bence és Rácz Jenő mérkőzése nem csak a meccs előtt tartotta lázban a közönséget, nagy port kavar a végeredmény is. Többen nem értenek egyet azzal, hogy a pontozóbírók ítélete alapján Rácz Jenő nyerte a találkozót, ami legjobban talán Istenes Bence edzőjének, Tóth Tamás Barbárnak fáj.

Higgadt fejjel is visszanéztem a meccset, többször is. Az elmúlt 25 év boksztapasztalata alapján úgy tudom, hogy a tiszta találatokat pontozzák, és azt, hogy ki a jobb bokszoló. Ezen a meccsen nem ez történt. Annak adták a meccset, aki megsajnáltatta magát. Ez a meccs nem a bokszról szólt. Ezt a mérkőzést Istenes Bence nyerte. Aki ért a bokszhoz, az látta

– mondta Tóth Tamás Barbár az rtl.hu-nak. 

Az RTL Reggeli című műsorában megszólalt az egyik pontozóbíró, Béki Piroska. Hogy szerint melyik menetben volt jobb Bence, és hogy ki volt a szabálytalanabb a mérközésen, az kiderül az alábbi videóból. 


„Bencének szét lett ütögetve a felkarja meg az alkarja, a technikai megoldások viszont Bencénél voltak. Ő csinálta a látványos védekezést, Jenő szaladt utána és kergette, nem tudott vele mit kezdeni. Azt nem értem a meccsből, hogy amikor Bence három tiszta ütést bevitt a Jenőnek, miért nem számolt rá a bíró? Pedig megállította a mérkőzést, Bence szabálytalanság nélkül támadott, Jenő meg volt fogva.” 

Ha rászámolt volna, az a menet még egyértelműbben 2 ponttal a miénk, de egy rászámolás után még kellemetlenebb lett volna Jenőt kihozni győztesnek. Ez egy rossz komédia!

– mondta Tóth Tamás Barbár.

Istenes edzője a helyszínen sem tartotta magában a véleményét, és beszélt a pontozóbírókkal, mert nem értette, miért így értékelték a látottakat.  

Érzelemorientált ember vagyok, én őszintén hangot adok a véleményemnek. Ezt úgy mondják, hogy bunda

– mondta, majd hozzátette: „Bevittek valami olyat a ringbe, aminek semmi keresnivalója nem volt ott, és úgy, hogy ezt a Jenő generálta. A Bence soha nem ejtett ki rasszista megjegyzéseket a száján, 10 éve ismerem, soha egyetlen diszkriminatív jelzőt nem mondott. A kommentekkel kapcsolatban csak abban hibázott, hogy nem nézte át, mi kerül ki az oldalra, és egy órán belül le is vette, de a Jenő másnap már csinált erről egy videót” – utalt vissza Tóth Tamás az utolsó hét legnagyobb botrányára, amikor megjelent Istenes Insta-oldalán egy poszt a hozzá érkezett kommentekről, amik között volt néhány alpári hangvételű megjegyzés is a séfről.

Tóth Tamás úgy érzi, a ringben történtek sem voltak megfelelően kezelve a bíró részéről, szerinte Rácz Jenő szabályt sértett azzal, ahogy a mérkőzés alatt Istenessel viselkedett. Erre az esetre a műsorvezető utalt is a meccs utáni interjúban, a közönség soraiból azonban hurrogást hallott válaszként.

Nekem csak a gerincem van, és mindig ki fogok állni az igazamért. Tegnap volt a meccs, de még mindig teljesen fel vagyok spannolva. Az nem normális, hogy a mérkőzés alatt egy bíró mellett mindenféle b*zinak el lehet hordani a Bencét, és a második menetben látszott is, hogy szólt ezért, de Jenő ezek után is folytatta tovább, pedig ezt a szabályzat tiltja. 

„Abban a pillanatban, hogy egy ilyen szó elhangzik, a bírónak meg kell állítania a meccset, felszólítani a versenyzőt, hogy fejezze be, és mehet tovább a boksz, ehhez képest négy meneten keresztül gyalázta őt Jenő. Végül még a Bencét ítélték el azért, hogy erről beszélt. Amit Jenő kimond, arról kussoljunk, de amit nem mi csináltunk és beláttuk, hogy hiba volt és bocsánatot kértünk, azért a Bence még mindig meg van hurcolva. Ez a kettős mérce” – tette hozzá Tóth Tamás.

Istenes Bence benne lenne egy visszavágóban Rácz Jenővel, a mérkőzés Kovács Kokó István szerint is folytatásért kiált, de hogy lesz-e ebből valóban második mérkőzés, egyelőre nem tudni.  

 

#Sztárbox#rtl#istenes bence#rácz jenő#tóth tamás barbár

Címlapról ajánljuk