Sztárbox

Kovács Kokó István elárulta, hogyan jött ki Rácz Jenő győztesnek a pontozóbíróknál

rtl.hurtl.hu

2023. november 27. 9:43

Rácz Jenő ugyan egyhangú pontozással nyert Istenes Bence ellen a Sztárboxban, de Kovács Kokó István szerint ez nem jelenti azt, hogy ne lett volna nagyon szoros a küzdelem. Azt is elárulta, hogyan jöhetett ki Rácz Jenő győztesnek a bíróknál. 

Mindenféleképpen visszavágóért kiált.

Ezt mondta Kovács Kokó István a Rádió1-ben Rácz Jenő és Istenes Bence vasárnap esti mérkőzéséről a Sztárboxban. A Sztárbox szakmai supervisora majdnem nyitott kapukat dönget, ugyanis Istenes Bence szintén a Rádió1-nek nyilatkozva elmondta, benne lenne egy visszavágóban. 


A bírók vasárnap egyhangú pontozással Rácz Jenőt hozták ki győztesnek a szoros küzdelem után, ami többször is szabálytalanságokba torkollt. Az döntést sok kommentelő megkérdőjelezte, ahogy Istenes és a stábja sem érezték igazságosnak

Kovács István elmondta, hogy az egyhangú pontozás nem jelenti azt, hogy a pontozóbírók szerint ne lett volna szoros a küzdelem. Minden menetet külön pontoznak, és minden bírónál Jenő három menetet nyert, míg Bence egyet.

Nem ugyanazokat a meneteket nyerte meg Istenes Bence a három pontozóbírónál, viszont egy dolog közös volt, hogy az utolsót mindenkinél elvesztette. 

Kovács Istvánnál egyébként az első két menetben egy hajszállal talán Rácz Jenő volt a jobb, a harmadik kérdőjeles volt, de a negyediket szerinte is elvesztette Bence. 

Kokó elmagyarázta, hogy a bírók elsősorban a pontos találatokat számolják, majd ezt követően az effektív agresszivitást nézik, azt, hogy ki az, aki irányítja a mérkőzést, és ebben 

Jenő volt az erősebb.


Ha esetleg ezt követően is döntetlen lenne az állás, akkor azt nézik, kinél jobb a védekezés, ez pedig Kokó szerint „Bence javára fordította volna a mérkőzést”, akinek a lábmunkáját emelte ki. Elmondta, előfordulhat, hogy döntetlenre jön ki egy mérkőzés, akkor pedig a pontozóbíróknak az összkép alapján kell kijelölnie, hogy ki nyert.

Kovács István megérti, hogy Istenes Bence rajongói számára „ez óriási csalás volt”, és kedvencüket látták a valódi győztesnek, hiszen nehéz elvonatkoztatni az érzelmektől. Rácz Jenő hívei például azt nem értik, hogyan lehetett akár csak egyetlen menetet is Istenes Bencének adni. 

Lehet, a bírókat elvitte, hogy mi történt a héten

– fogalmazott Istenes Bence néhány perccel korábban, ám Kokó szerint ez lehetetlen. 

Kovács István elmondta, lehetnek persze olyan pontozóbírók, akiket „elvitt” a rasszista kommentelés, de ő ilyenekkel nem dolgozik. Az általa összeválogatott pontozóbírók ugyanis a szakma legjobbjai, ahogyan azok a szakemberek is, akik a sztárokat felkészítették. 

A bírói csapatban a létező legjobbak vannak

– mondta Kokó.

Szerinte nagyon szoros volt a mérkőzés, sok szabálytalansággal, és egyes meneteket „ide-oda lehetett volna adni”. Egyben megdicsérte mindkét versenyzőt, hiszen „látszott mindkettőn, hogy felkészültek”, és segítettek az ökölvívás népszerűsítésében.

Istenes Bence: Jenő ordenáré dolgokat ordított meccs közben, nem érdemelte meg, hogy kezet fogjak vele


Rácz Jenő a mérkőzés után elárulta, hogy mivel húzta fel Istenes Bencét a ringben.

Rácz Jenő: Pici mocsok is benne volt a mérkőzésben, adtunk egymásnak, ahol csak tudtunk


Nyitókép: RTL Sajtóklub

#Sztárbox#kovács kokó istván#istenes bence#pontozás#rácz jenő#bíró

Címlapról ajánljuk