Sport

Manuel Neuer: Nyilvánvalóan nem becsüljük le a magyarokat

rtl.hurtl.hu

2024. június 17. 18:24

Szerdán 18 órakor Stuttgartban Németország–Magyarország mérkőzést vívnak a labdarúgó-Európa-bajnokságon. A németek kapusa beszélt a mieinkről és a saját (vitatott) csapaton belüli helyzetéről is.

„Magunkra szedtünk némi önbizalmat, de Magyarország más történet lesz” – idézi Neuert a német válogatott sajtótájékoztatójáról a Kicker. „Az övék egy nagyon kellemetlen csapat, amely agresszív a szerelések terén.”

Neuer komoly figyelmeztetésként fogta fel a magyar–svájci meccs második félidejének azt a periódusát, amikor a mieink közel voltak 0-2 után a 2-2-höz.

„Két lábbal kell a földön állnunk. Nyilvánvalóan nem fogjuk őket lebecsülni.”

A Skócia elleni Eb-nyitómeccsen nem volt védenivalója Neuernek, így nem tudott bizonyítani a kritikusainak. Mert tavasszal a Real Madrid, a görög válogatott és a Hoffenheim elleni mérkőzésen is kapott potyagólt, amit sokan a szemére is vetettek.

„Nem foglalkoztatnak a kritikák. Semmit sem olvasok. Mindig is így tettem a dolgom, és csak azokkal bocsátkoztam elemzésbe, akikkel együtt dolgoztam. Velük mindent megbeszélek, és kiértékelek. 

Az a lényeg, hogy meglegyen a bizalom a játékostársakkal és az edzői csapattal – az pedig megvan.

Ter Stegen nem könnyen tette túl magát (ha egyáltalán túltette magát) azon, hogy megint csak második számú kapus lesz; ez viszont Neuer szerint is egy lényeges kérdés.

„Fontos egy csapatnál az összetartás. Erős keretünk van, minden poszton topfutballistákkal. Nem segít, ha minden pozíción elkezdünk vitatkozni. Azt kell tennünk, ami előrevisz minket.”

Nyitókép: MTI/AP/DPA/Federico Gambarini

#Sport#foci#futball#labdarúgás#foci-eb#németország#magyarország#manuel neuer#ter stegen

Címlapról ajánljuk