Sport

Két hónap után ismét megszólalt Szilágyi Liliána

rtl.hurtl.hu

2022. február 28. 9:02

Az olimpiai bajnok úszó tudatosan hallgatott, fel kellett dolgoznia mindazt, ami történt.

Szilágyi Liliána tavaly decemberben azzal állt a nyilvánosság elé, hogy apja gyermekkorától kezdve bántalmazta, testileg, lelkileg és szexuálisan is. A posztot, amelyben erről beszélt, három megrázó műtermi fotóval illusztrálta.

Apja, Szilágyi Zoltán egykori olimpikon úszó tagadta az ellene felhozott vádakat, szerinte lánya csak pénzt akar csinálni az ügyből. Ugyanezt gondolja Szilágyi Liliána húga, Szilágyi Gerda is.

A közvéleményt és a sportvilágot megrázó bejelentés után Liliána két hónapig nem kommunikált semmit a nyilvánosság előtt. Mindeddig.

Friss, vasárnapi posztjában a sportoló azt írta, a hallgatása tudatos volt. 

Egyrészről nem szerettem volna a nagy nyilvánosság előtt üzengetésekbe kezdeni olyan dolgokról, melyek nem oda tartoznak, másrészről nekem is fel kellett dolgoznom életem egyik legnehezebb döntését és annak hozadékait lelkileg 

– részletezte.

A közösségi médiában megosztott bejegyzéséből kiderül, szeretne továbbtanulni és tájékozódni, képzi magát annak érdekében, hogy segíthessen másokon, akik hasonló nehézségeken mentek keresztül.

Arról is beszélt, hogy az elmúlt időszak a sportról is szólt, elkezdett újra úszni és Győrbe költözött.

„Vannak céljaim a medencében is, erről, a terveimről, a gyógyulásom átélt tapasztalatairól és sok minden másról is igyekszem megosztani majd információkat veletek és bízom abban, hogy ez megfelelő motivációt, netán támaszt is tud majd nyújtani nektek” – üzente.

Nyitókép: Facebook/Szilágyi Liliána

#Sport#szilágyi liliána#szilágyi zoltán#bántalmazás#vád#erőszak#úszás#olimpiai bajnok

Címlapról ajánljuk