Belföld

Szilágyi Liliána: Bántalmazott az apám. Testileg. Lelkileg. Szexuálisan

rtl.hurtl.hu

2021. december 29. 17:59

Az úszónő sokkoló fotókkal illusztrálta írását, amiben beszámolt az őt ért erőszakról.

„Bántalmazott vagyok. 25 év után készen állok kimondani a valaha létezett legnehezebb szavakat számomra. Megannyi fájdalom és küzdelem után, felállok és bármennyire is tudom, hogy egy rendkívül megosztó téma akkor is beszélni fogok róla, mert szükséges” – írta szerda este Facebook-oldalán Szilágyi Liliána.

A 25 éves, ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok, felnőtt Európa-bajnoki ezüstérmes úszónő, olimpikon bejegyzésében arról írt, hogy édesapja gyerekkorától kezdve bántalmazta.

Bántalmazott az apám. Testileg. Lelkileg. Szexuálisan. Gyermekkoromtól kezdve. Folyamatosan és kiszámíthatatlanul, ha épp olyan kedve volt, élvezve a hatalmának a gyakorlását felettem. Legyen szó testi fenyítésről, megfélemlítésről, szeretet és figyelem megvonásról, avagy szexuális visszaélésről. 

Mint írja, sokáig azt hitte, mindez természetes, hogy az anyát a szeme láttára félájultra veri az apja, ha esetleg nem tetszett neki, az amit  mondott, vagy tett. A semmibevétel és a különböző büntetések az életének velejárói voltak, ha nem teljesítette az elvárt eredményt. „Nem lehetett önálló szavam, gondolatom, véleményem vagy célom” – írja. 

Eközben „a külvilág nem látott mást, mint egy szerető családot, sikerekkel és világraszóló eredményekkel megtetézve. Azt látta mindenki, amit otthon belénk vert a családfőnk. Mi védtük őt és a tetteit minden erőnkkel, mert ha nem tettük volna, akkor elmondhatatlan dolgokat vetített elénk következményként. Megtehette, mert leépítette szépen lassan a saját személyiségünket, elvéve tőlünk a tudatunkat és az érzelmeinket...”

A posztban megkér mindenkit, hogy édesanyját ne ítéljék el, ne is keressék, mert még nincs olyan állapotban, hogy a megélt traumákról nyíltan beszéljen.

A posztot Szilágyi három, beállított, műtermi fotóval illusztrálta.


A poszt publikálásával egy időben jelent meg D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorának újabb része is, amelyben a sportoló az őt ért traumákról beszél.

Nyitókép: Szilágyi Liliána Facebook-oldala

#Belföld#szilágyi liliána#úszónő#szexuális erőszak#bántalmazás

Címlapról ajánljuk