Sport

Különbizottság alakult az úszószövetségben Szilágyi Liliána ügyének vizsgálatára

rtl.hurtl.hu

2022. január 5. 16:09

Az uszodai és klubon belüli történéseket fogják vizsgálni, a családon belüli erőszakkal kapcsolatban elhangzottakat nem.

Nem a fegyelmi bizottság, hanem külön vizsgálóbizottság foglalkozik a Magyar Úszó Szövetségben Szilágyi Liliána ügyével – derül ki a szövetség közleményéből.

A döntést Wladár Sándor, a szövetség elnöke indítványozta. Azt mondta: az Eb-ezüstérmes, ifjúsági olimpiai bajnok Szilágyi Liliána által megfogalmazott, az édesapjával, Szilágyi Zoltánnal kapcsolatos vádak súlya kívánta meg két tekintélyes büntetőjogász bevonását, így a vizsgálóbizottság elnöke dr. Papp Gábor ügyvéd, tagjai pedig dr. Ugrin Tamás ügyvéd, Tausz Katalin szociológus, Danks Emese, a szövetség gyermekvédelmi bizottságának vezetője, illetve dr. Tornyossy Mónika pszichológus.

Az elnök hangsúlyozta, hogy a szövetség elsősorban az uszodai, illetve klubon belüli történéseket hivatott vizsgálni, a családon belüli erőszakot nem. A bizottság már megtartotta alakuló ülését, hamarosan a meghallgatások is elkezdődnek.

Szilágyi Liliána múlt szerdán állt nyilvánosság elé azzal, hogy saját apja, az egykori úszó olimpikon, jelenleg ügyvédként dolgozó Szilágyi Zoltán bántalmazta. Azóta kiderült, hogy az úszónő, miután eljött apjától, a nagynénjénél, Gyarmati Andreánál talált menedéket, amerikai tartózkodásának pedig az vetett véget, hogy valaki Magyarországról tájékoztatta az egyetemét, hogy nem kaphat sportösztöndíjat, mert kapott már fizetést a hazai kluboktól.

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

#Sport#szilágyi liliána#szilágyi zoltán#magyar úszó szövetség#vizsgálóbizottság#bántalmazás

Címlapról ajánljuk