Belföld

Apja és testvére szerint is pénzt akar csinálni Szilágyi Liliána a vádaskodásból

rtl.hurtl.hu

2022. február 1. 12:16

Először adott közösen interjút az idősebb lánya által bántalmazással, szexuális zaklatással vádolt Szilágyi Zoltán és Szilágyi Gerda.

Először állt mikrofon elé Szilágyi Liliána úszónő apja, Szilágyi Zoltán és húga, Szilárgyi Gerda Fiala János KeLjfeLjancsi című műsorában. Szilágyi Liliána még tavaly decemberben vádolta meg nyilvánosan az apját bántalmazással és szexuális zaklatással, amelyet állítása szerint még kiskorúként szenvedett el. A bejelentés óta Szilágyi Zoltán és a még vele élő 18 éves lánya, Szilágyi Gerda is tagadta a vádakat.

Az én édesapám még a légynek se tudna ártani. Én meglepődtem a hazug állításokon

– mondta a kedden nyilvánosságra hozott interjúban Szilágyi Gerda. A kérdésre, hogy jó testvérek voltak-e, nem tudott igennel felelni, szerinte már gyerekkortól kezdve rideg viszony alakult ki közte és Liliána között. Hozzátette, amikor ő is úszni kezdett, istennőként tekintett a nővérére, de nem volt közöttük igazi testvéri kapcsolat, mert Liliána „szívesebben töltött időt a barátnőivel”. Gerda ennek okára sem talált eddig magyarázatot, de megjegyezte: 12 éves kora óta nem tartja a kapcsolatot Liliánával, aki a botrány kitörésekor nem is kereste őt, amit kifejezetten furcsának talált.

Arra a kérdésre, hogy a nyílt leveléről sokan úgy gondolták, hogy édesapja fogalmazta meg, Gerda azt mondta: „Furcsának tartom, hogy tizennyolc évesen miért ne lehetne saját gondolatom, miért ne írhattam volna én ezt a levelet, miért kell kiforgatni minden egyes szavát”. Gerda nem érti, miért van annak nagyobb igazságértéke, amit Liliána állít, és amit ő írt, annak pedig kevesebb hitele az emberek szemében.

A lány elmesélte, hogy 2016 óta sem Liliána, sem az édesasanyja, Eszter sem keresték őt, kivéve egyetlen alkalmat. Állítása szerint Liliána váratlanul megjelent az egyik szülinapján az edzése közben. „Kirángatott a medencéből, ledobott elém egy tortát” – fogalmazott Gerda. A lány nem értette, nővére miért nem tudta megvárni az edzés végét, amit számon is kért Liliánán. Gerda szerint erre a következő választ kapta, amelyről úgy emlékszik, ez volt nővére utolsó hozzá intézett mondata:

Te paraszt, ezt még meg fogod bánni!

Szilágyi Zoltán elmesélte, hogy az ügy kirobbanásakor mérhetetlen szomorúság és értetlenség uralkodott el rajta. „Az embernek a rémálmaiban sem fordul elő, hogy a saját gyermeke, vagy akár egy idegen ember megvádolja a nyilvánosság előtt, hogy őt abuzálta, szexuálisan zaklatta. Ez mérhetetlen fájdalmat tép fel bennem. Szülőként én mindig a legjobbat szerettem volna a gyermekeimnek” – magyarázta.

Azt, hogy 2016-ban Liliána miért költözött el tőle, a lány felnőtté válásával indokolta. Szerinte ugyanolyan mindennapi konfliktusok terhelték a családot, mint bárhol máshol, de alapvetően nyugalom és kiegyensúlyozottság jellemezte a családi életet. Szilágyi Zoltán azt is leszögezte, hogy egyformán szerette mindkét gyermekét, hiszen „ez teljesen természetes”.

A beszélgetésben a Magyar Úszó Szövetség reakciójáról is szó esett. A szövetségben ugyanis külön bizottság állt fel a Szilágyi család történetének kivizsgálására. A szövetség elnöke, Wladár Sándor a botrány kirobbanása után azt nyilatkozta, Szilágyi Zoltán inzultált egy bírónőt, aki történetesen Szilágyi Liliána vőlegényének az édesanyja. Szilágyi Zoltán szerint azonban ezeket az állításokat fenntartással kell kezelni.

Gerda arra a kérdésre, hogy mégis mi volt Liliána célja a bejelentéssel, a pénzt hozta szóba. „Amióta kirobbant ez az ügy, a nővérem követőszáma ötvenezerre nőtt az Instagramon. Utánanéztem, ilyenkor van egy komolyabb összeg, amit kap az adott influenszer” – mondta. 

Szilágyi Zoltán is úgy vélte, idősebb lánya és volt felesége motivációja a pénzhez jutás. Szerinte ez ellen nem lehet védekezni, és sajnálja, hogy a hozzá hasonló sorsú férfiakat a közvélemény ilyen könnyen, azonnal elítéli. „Ha egy férfi a gyerekét tisztába teszi, akkor erről tizenöt év múlva mondhatják, hogy abuzálás” – tette hozzá. 

Nyitókép: Szilágyi Liliána / Facebook

#Belföld#szilágyi liliána#szexuális zaklatás#bántalmazás

Címlapról ajánljuk